Noua etapă de extindere a parcului logistic CTPark Bucharest West implică o investiţie de 108,9 mil. euro şi presupune construcţia a două depozite în suprafaţă de 70.000 mp, potrivit investitorului. CTP are posibilitatea de a extinde parcul la 600.000 de metri pătraţi, ceea ce îl va transforma în proiectul logistic cu cea mai mare suprafaţă din ţară şi din regiune. În cadrul acestei finanţări, BCR are rolul de aranjor principal, agent de documentaţie şi agent de facilitate şi garanţii.

„Acest împrumut reprezintă prima cooperare dintre CTP și BERD, alături de partenerul nostru financiar pe termen lung, BCR (la nivel local) și Erste Bank (la nivel de grup). Suntem încrezători, însă, că acesta va fi doar începutul unei colaborări fructuoase între CTP și BERD”, a declarat Ana Dumitrache, country head al CTP România.

BERD, instituţie deţinută de cele mai importante economii ale lumii, a acordat până acum împrumuturi de peste 250 mil. euro investitorilor activi pe piaţa imobiliară românească, pentru construcţia de malluri, clădiri de birouri şi parcuri logistice, potrivit calculelor Capital.

CITITI SI Banca deţinută de marile puteri ale lumii a investit sute de mil. euro în imobiliare româneşti

CTP a cumpărat în 2015 parcul logistic Bucharest West de la Portland Trust, tranzacţie estimată la circa 60 mil. euro. Parcul ste poziționat la 23 de kilometri vest de centrul capitalei şi are acces direct la autostrada A1. Suprafața totală a parcului logistic este de 100 de hectare, iar la finalizarea construcției celor două noi depozite suprafața totală închiriabilă va fi de 244.000 mp, dispuși în opt depozite așezate pe ambele părți ale autostrăzii. Finalizarea construcției celor două noi depozite este estimată pentru anul în curs.

CTP și-a propus să depășească, înainte de termenul stabilit, ținta de dezvoltare a 700.000 mp de proprietăți industriale în toată țara, având deja peste 400.000 mp în construcție, aceștia adăugându-se celor 615.000 m² de suprafață închiriabilă existentă. În acest fel, CTP plănuiește să atingă în România o suprafață închiriabilă totală de aproximativ un milion de metri pătraţi până la sfârșitul primului trimestru din 2018 și de 1,25 milioane de metri pătraţi până la finele lui 2018.