Asociații români au declarat că au luat această decizie pentru a accelera dezvoltarea viitoare a companiilor Nordic Petfood. Această integrare permite companiilor Nordic să își extindă afacerile în zona Est Europeană, având sprijinul unui grup puternic.

„Nordic Petfood Production și Nordic Petfood Distribution vor trece la următorul nivel al dezvoltării prin creșterea capacității de producție, intrarea pe noi piețe străine, investiții în inovație și extinderea portofoliului, aducând astfel mai multă valoare clienților noștri”, a spus Iulia Stana, Managing partner al Nordic Petfood.

„Ca membru al United Petfood avem oportunitatea de a găsi cei mai buni parteneri externi care ne pot ajuta să atingem cele mai înalte standarde de calitate și securitate în procesul de producție”, a mai adăugat Iulia Stana.

Compania va continua să fie coordonată de echipa actuală de conducere și toți angajații ei vor face parte din echipa United Petfood. Aceasta din urmă deține know-how și ani mulți de experiență în dezvoltarea și producția de hrană uscată, biscuiți și snacks pentru câini și pisici, atribute ce pot genera oportunități semnificative pentru compania Nordic, pe termen mediu și lung.

„Tranzacția cu Nordic Petfood corespunde strategiei United Petfood, de consolidare și creștere continuă a afacerilor și de a fi permanent cel mai bun partener al clienților noștri de pretutindeni” au declarat oficialii United Petfood.

Grupul United Petfood deține nouă fabrici în Belgia, Franța, Olanda, Polonia și Spania. Grupul are o cifră de afaceri anuală de peste 275 milioane euro și o capacitate de producție de peste 400.000 tone de hrană și snacks pentru câini și pisici, pe care o vinde clienților din peste 40 de țări. Nordic Petfood are o fabrică la Buftea, România, cu o capacitate de producție de circa 70.000 tone de hrană uscată pentru câini și pisici.