Plata iniţială se ridică la 50 milioane de dolari iar în eventualitatea în care autorităţile de reglementare şi partenerii din societatea mixtă Rosebank aprobă decizia finală de investiţii, Suncor ar putea plăti OMV încă 165 milioane de dolari, scrie Agerpres.

În 2013, OMV şi-a majorat participaţia deţinută la Rosebank la 50%, ca parte a achiziţiei unor active ale companiei energetice Statoil, în valoare de 2,65 miliarde de dolari.

Suncor are deja operaţiuni în sectorul britanic al Mării Nordului, în zăcămintele Buzzard Field şi Golden Eagle Area.

După finalizarea tranzacţiei cu OMV, partenerii societăţii mixte a proiectului Rosebank vor fi Chevron North Sea Ltd (40%), OMV (20%) şi DONG E&P Ltd (10%), la care se adaugă Suncor (30%).

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.