Compania chineză a încheiat un parteneriat de exclusivitate pentru piaţa locală cu distribuitorul român SPIN Com-Exim şi estimează pentru primul an o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro.
Produsele NVC Lighting urmează să fie distribuite la nivel local, atât către partenerii Spin Com-Exim, cât şi către lanţurile de retail.

“Studiile noastre arată că cererea pentru sursele de iluminat pe LED a avut o creştere constantă  în 2013 pe piaţa locală,” a declarat Cosmin State, managing director Spin Com-Exim.

NVC Lighting produce corpuri şi surse de iluminat pentru diferite segmente de piaţă, precum: consumatori domestici, clădiri de birouri, săli de conferinţă, fabrici şi alte clădiri care au nevoie de surse de iluminat industriale, instituţii din domeniul securităţii şi arhitecţi care dezvoltă proiecte care solicită corpuri şi surse de iluminat speciale. NVC Lighting este cel mai mare producător de corpuri de iluminat din China care deţine totodată şi cea mai mare cotă din piaţa asiatică, conform datelor Goldman Sachs Group.  NVC Lighting are o cifră de afaceri anuală de aproximativ un miliard de euro. Compania se află într-o expansiune constantă la nivel mondial, acaparând deja pieţe precum Australia, India, Turcia sau Africa de Sud. Totodată, compania are o subisidiară şi în Marea Britanie. NVC Lighting are peste 300.000 angajaţi.

Spin Com-Exim are o experienţa de peste 20 ani pe piaţa instalaţiilor şi echipamentelor electrice. Cifra de afaceri a companiei se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, fiind unul din principalii distribuitori prezenţi pe piaţa locală.