25.000 de marinari și pușcași marini ai Marinei SUA urmează să participe la cel mai mare set de exerciții militare, alături de forțe din SUA, Africa, Europa și Pacific, informează Americanmilitarynews.Exercițiile militare urmăresc să testeze scenarii dintr-un posibil conflict viitor cu o altă putere, cum ar fi China sau Rusia.

Exerciţii militare de amploare

„Large Scale Exercise 2021 (LSE)” va începe la sfârșitul acestei veri. Jocurile de război, care vor avea loc într-o zonă care acoperă 17 fusuri orare diferite, sunt concepute pentru a testa modul în care armatele își pot coordona acțiunile într-o luptă pe distanțe mari.

„LSE este mai mult decât un antrenament, folosind puterea de luptă integrată a mai multor forțe navale pentru a împărtăși senzori, arme și platforme în toate domeniile, la nivel global”, a declarat Christopher Grady, comandantul forțelor Flotei SUA.

Se testează un eventual conflict cu China

LSE va testa mai multe concepte, care ar putea fi folosite într-un posibil conflict cu China. Military.com susține că aceste scenarii sunt concepute pentru a testa dacă marinarii și pușcașii marini pot efectua diverse operațiuni „litorale” în apropierea țărmului și pot crea baze avansate expediționare într-un mediu contestat.

Practicarea acestor scenarii s-ar putea dovedi utilă împotriva strategiei militare a Chinei în Pacific, orientată tot mai mult spre conceptul „Anti-Access, Area Denial” (A2 / AD). Acesta permite Chinei să afirme controlul asupra vastelor zone maritime și să întârzie sau să blocheze marinel altor țări să intre din nou în acele zone.

Lt. Cmdr. Tabitha Klingensmith a declarat: „LSE 2021 va folosi tehnologii similare cu ceea ce vedeți în jocurile video virtuale, pentru a extinde numărul participanților prin conectarea virtuală a comenzilor și a unităților din întreaga lume, pentru a reproduce mai bine scala realistă a unor scenarii cu care Corpul Marinei se va confrunta probabil în viitor”.