“Chiar daca personal suntem vechi în piaţa maşinilor agricole, Titan Machinery România a început abia acum şi vrem să schimbăm un pic relaţia dintre vânzatori si fermieri. În acest scop vom deschide mai multe reprezentanţe zonale, vom face multe demonstraţii în câmp şi vom încerca să împartăşim în permanenţă cunoştinţele noastre despre ultima tehnologie în cultivarea pamântului", a declarat Radu Lupu, Deputy General Manageral companiei. Potrivit afirmaţiilor sale, în urmatorii ani vremea va fi tot mai imprevizibilă, iar ferestrele de timp optim pentru agricultură vor fi tot mai condensate.

"Fermierii vor trebui să adopte o tehnologie care să permită păstrarea apei în sol, cu lucrari minime, eventual dacă se poate evita compactarea solului", a arătat Lupu. Compania Titan Machinery a fost fondata in 1980 şi are sediul central în West Fargo, Dakota de Nord.

Compania deţine o reţea de servicii complete în agricultură şi în construcţia de echipamnete agricole în SUA şi Europa. Înainte de închiderea tranzacţiilor cu Jewell Implement Company şi Agroexpert, reţeaua Titan Machinery consta în 94 de dealeri nord-americani. Acum este prezentă şi în două ţări europene: România (la Bucureşti şi Timişoara) şi Bulgaria.