"Datsun nu va ajunge în Europa Centrală. Am anunţat că vom lansa Datsun în India, Rusia, Indonezia şi Africa de Sud. Astfel că nu o veţi vedea concurând cu Dacia", a spus Carlos Ghosn.

Încercând să clarifice diferenţele dintre brandurile Dasun şi Dacia, referindu-se la relaţia cu companiile mamă, Ghosn a subliniat că Dacia este o marcă regională care se concentrează în principal pe Europa şi are o anumită prezenţă în Africa de Nord. "Este bazată pe platforma MO de la Renault şi modelele sale sunt împărţite între brandurile Dacia şi Renault, în funcţie de regiunile în care sunt construite şi vândute", a spus Carlos Ghosn.

În schimb, marca Datsun este complet separată de Nissan şi poziţionată ca o marcă globală, cu un accent special pe segmentele entry-level. Carlos Ghosn a precizat că diferenţa dintre Datsun şi Dacia nu este una care ţine de mărimea vehiculelor ci mai degrabă de preţ.

Referindu-se la ceea ce se va întâmpla în momentul în care nu va mai director general la Renault-Nissan, Carlos Ghosn declarat că ar prefera directori separaţi pentru Renault şi Nissan. ‘Nu recomand nimănui să facă munca pe care o fac eu. Să fi responsabil de două companii şi să faci naveta între două ţări este extrem de obositor’, a spus Carlos Ghosn. Chiar dacă nu a respins complet varianta unui singur succesor, Ghosn a spus că această decizie va fi luată de consiliile de administraţie şi acţionarii celor două companii atunci când va veni momentul.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. AGERPRES