Creat si itretinut de compania Nord Est Communications, Necomm, site-ul Opinia Studenteasca Online, www.oo.ro, este locul de itilnire virtual al studentilor romini de pretutindeni.
Realizat i scopul de a deveni o adevarata comunitate virtuala a studentilor, Opinia Studenteasca Online combina conceptul de portal web cu cel de e-zine, acoperind toate domeniile de interes ale grupului-tinta, tineri itre 18 si 30 de ani, prin sectiunile sale de informatie, divertisment si comunicare.
Pentru ca obiectivul strategic al site-ului este crearea unei comunitati electronice care sa reflecte cit mai fidel modul de viata, mentalitatea si preocuparile studentilor, limbajul folosit i toate sectiunile site-ului este neconventional si foarte apropiat de cel utilizat pe culoarele universitatilor rominesti.
insa asta nu diminueaza cu nimic seriozitatea si actualitatea informatiilor pe care studentii le gasesc la www.oo.ro. Material didactic util, noutati specifice mediului academic, informatii despre cum se poate obtine o bursa i strainatate sunt doar citeva dintre informatiile disponibile pe site-ul Opinia Studenteasca Online.
Baietii sunt mai atrasi de Internet decit fetele
si pentru ca ideea de comunitate presupune o comunicare si o interactivitate permanenta cu membrii care o alcatuiesc, site-ul ofera navigatorilor sai o multime de servicii: irc, forum, personalizarea homepage-ului, iregistrarea user-ului, posibilitatea utilizatorilor de a publica propriile texte i diferite sectiuni ale site-ului, sectiunea „Scriitoria” dedicata vizitatorilor care doresc sa publice propriile articole pe www.oo.ro, newsletter gratuit.
Site-ul www.oo.ro iregistreaza peste 11.000 de vizitatori lunar, cu o medie zilnica de 370 de vizitatori, si dat fiind specificul site-ului si caracterul specializat al informatiilor si serviciilor pe care le contine, majoritatea vizitatorilor sunt iregistrati ca membri ai comunitatii virtuale Opinia Studenteasca Online.
Astfel, procentajul studentilor i cadrul comunitatii www.oo.ro este de 72%, restul de 28% fiind tineri cu studii medii si absolventi de facultate. Virsta medie a membrilor este de 22 de ani, 76% fiind barbati si 24% femei.
Realizatorii site-ului doresc ca pe linga o buna informare sa ofere studentilor si posibilitatea sa se afirme folosind www.oo.ro si, de ce nu, sa cistige si bani. Asa a luat fiinta primul concurs destinat realizatorilor de pagini de web.
Concursul BetonNet este adresat tuturor celor care realizeaza si itretin pagini de web si site-uri destinate studentilor si tinerilor, i general. Acest concurs este realizat i ideea promovarii creatiei web rominesti de calitate si cu scopul de a stimula creativitatea prin spiritul competitional.
Talentul este stimulat cu premii i dolari
Stimularea este concretizata i premiul de 100 de dolari pentru ocupantul primului loc, de 60 de dolari pentru cistigatorul locului doi si 40 de dolari pentru cel de-al treilea clasat.
Pentru studentii cu aptitudini artistice exista concursul „Scriitoria”, un concurs de articole cu tematica lunara, Scriitoria devenind astfel o revista electronica prin intermediul careia sunt dezbatute problemele de interes ale studentilor, fiind i acelasi timp si o modalitate de afirmare si popularizare a tinerelor talente.
Continutul este modelat i functie de particularitatile psiho-sociale ale utilizatorilor, iar valoarea premiilor pentru fiecare concurs din ciclul „Scriitoria” este de doua milioane de lei.