Cele mai multe sunt imobile de mici dimensiuni, care au sub 50 de apartamente, potrivit analizei care vizează proiectele disponibile pe piaţă la vânzare, deja finalizate sau în curs de livrare, în zona de centru-nord a Capitalei.

„Anul 2015 marchează o extindere rapidă a pieţei rezidenţiale, dar mai matură faţă de perioada 2006-2008. Urmează startul mai multor proiecte de dimensiuni mari, inclusiv cu peste 1.000 de unităţi fiecare, care vor fi realizate în mai multe etape de dezvoltare. Din datele pe care le deţinem, în zonele centrale şi de Nord, principalii cinci dezvoltatori din piaţa rezidenţială au planificat construcţia a peste 15.000 de unităţi pe termen mediu şi lung”, a declarat Matei Maloş, managing partner HomeFinders.

Cele mai multe proiecte noi disponibile la vânzare se găsesc în zona Bucureştii Noi – Dămăroaia, respectiv 45 de blocuri. Pe locul doi se situează Floreasca, cu un număr de 28 de blocuri, urmat de alte două zone din nord: Băneasa – Siseşti şi 1 Mai – Domenii, cu câte 26 de blocuri fiecare. Dintre cele 45 de blocuri noi existente în Bucureştii Noi – Dămăroaia, 16 au fost construite anul trecut, 15 sunt în construcţie în prezent, iar restul de 14 blocuri, cu apartamente disponibile de la dezvoltator, sunt construite înainte de 2014.

În zona de nord a Capitalei, cele mai multe proiecte de dimensiuni medii si mari se regăsesc în  Aviaţiei – Băneasa, Floreasca şi Lacul Tei, unde sunt disponibile  la vânzare opt proiecte cu peste 100 de unităţi fiecare. Dintre toate zonele centrale si de nord, Tineretului cuprinde cele mai multe proiecte noi de dimensiuni medii şi mari. Principalele trei proiecte de aici însumează 1.458 de unităţi, în ansamblurile Asmita Gardens, finalizat înainte de perioada de recesiune economică, şi proiectele The Park şi Tineretului Park Residence, lansate recent.