Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a transmis că astăzi, 17 ianuarie, a fost terminată plata pensiilor în numerar prin Poşta Română, înainte de data limită. „Tot efortul făcut, faptul că m-am interesat zilnic a fost pentru că am înțeles cât de important este ca oamenii să își primească pensiile după zilele de sărbători”, a explicat mininstrul.

În plus, Violeta Alexandru spune că, săptămâna viitoare, vor fi discuţii cu instituţiile bancare pentru renegocierea contractelor, astfel încât să nu se mai repete situaţiile în care pensiile ajung cu întârziere la oameni. Sunt multe probleme „păstrate nerezolvate de prea mulți ani”, spune ministrul Muncii, care dă însă asigurări că vor fi rezolvate toate, pe rând.

Mesajul integral al ministrului Muncii

„Vineri 17, tot înainte de week-end cum am reușit să procedăm și în cazul plăților pe card, am terminat plata pensiilor în numerar prin Poșta Română la toate adresele la care au fost găsiți pensionarii la domiciliu. Înainte de termenul limită de 20! Doresc un sfârșit de săptămână liniștit tuturor!

Mă bucur că am reușit să terminăm de vineri. Tot efortul făcut, faptul că m-am interesat zilnic a fost pentru că am înțeles cât de important este ca oamenii să își primească pensiile după zilele de sărbători.

Săptămâna viitoare, ședință pentru discutarea Contractului. Tot săptămâna viitoare se lucrează și la cele cu Băncile. Eficientizăm lucrurile.

Îi asigur că am făcut și eu și noua echipă a Poștei Române, tot ceea ce am putut. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de respectul nostru. Rezolvăm, pe rând, problemele. Sunt multe. Păstrate nerezolvate de prea mulți ani.

#Rezultatemuncite #Respectulsearataprinfapte”