Anul trecut, producătorul chinez de telefoane mobile inteligente a vândut 61,1 milioane de unităţi, faţă de 18,7 milioane în 2013.Vânzările din 2014, inclusiv taxele, s-au dublat anul trecut, la 74,3 miliarde de yuani (11,97 miliarde de dolari), a anunţat Lei Jun, directorul general şi fondatorul Xiaomi. Compania nu publică informaţii privind profitabilitatea. De asemenea, Lei Jun a precizat că Xiaomi vrea să se extindă şi în Taiwan, Asia de Sud-Est şi India.

Xiaomi, înfiinţată de Lei Jun în 2010, a înregistrat o creştere rapidă devenind producătorul de telefoane mobile inteligente cu cele mai mari vânzări din China, datorită preţurilor accesibile şi a dotărilor avansate. Compania şi-a majorat recent capitalul şi are o capitalizare bursieră de peste 46 miliarde de dolari.

Recent, Xiaomi a anunţat că va investi un miliard de dolari în conţinut video online, pentru a sprijini vânzările serviciului său Mi Box. Analiştii estimează că veniturile din publicitatea realizată prin intermediul videoclipurilor de pe internet în China s-au ridicat la 2,6 miliarde de dolari în 2014, de la 221 de milioane de dolari în 2009.Agerpres

Te-ar putea interesa și: