Volvo a primit 24.000 de comenzi pentru noul Volvo XC90, iar 20 dintre acestea au venit din România. Volvo XC90 are un preţ de pornire de 60.500 de euro TVA inclus.  Cel mai popular model Volvo, în ţara noastră, în prezent este modelul Volvo XC60. Volvo XC 90 va ajunge în showroom-uri la finele lunii mai.

Noul Volvo XC 90 reprezintă rodul a trei ani de muncă și parte a unui program de investiții de 11 miliarde de dolari.
Noul XC90 oferă o gamă de motorizări Drive-E de doi litri în patru cilindri. Twin Engine combină un motor pe benzină de doi litri în patru cilindri supercharged și turbocharged cu un motor electric, oferind o combinație neegalată de putere și funcționare curată: circa 400 cai putere cu emisii de dioxid de carbon (CO2) de  doar 60 g/km (ciclul de condus NEDC).

Siguranţa pe primul loc

Noul XC90 include două tehnologii în premieră mondială: un pachet de protecție anti-părăsire accidentală a carosabilului și funcția de frânare automată în intersecție. Într-un scenariu de părăsire automată a carosabilului, noul Volvo XC90 detectează ce se întâmplă și blochează centurile de siguranță ale scaunelor din față pentru a menține ocupanții într-o poziție sigură. Pentru a contribui la prevenirea leziunilor coloanei vertebrale, dispozitive de absorbție a energiei plasate între scaun și cadrul acestuia amortizează forțele verticale ce pot apărea la aterizarea mașinii pe o suprafață dură în afara drumului. XC90 este prima mașină din lume dotată cu tehnologii de frânare automată dacă șoferul ia curba în fața unui vehicul ce vine din sens opus. Acesta este un scenariu obișnuit în intersecțiile aglomerate ale orașelor precum și pe autostradă, unde limitele de viteză au valori mai mari.

City Safety devine denumirea umbrelă pentru toate funcțiile de frânare automată ale Grupului Volvo Car, acestea făcând parte din echiparea standard a noului XC90. În prezent, tehnologia detectează vehicule, bicicliști și pietoni în fața mașinii, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Volvo operează în industria auto înca din anul 1927. Volvo Cars a livrat peste 427.000 unităţi în 2013 pe aproape 100 de pieţe. Volvo Cars se află sub proprietatea companiei chineze Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) începând din anul 2010. Compania a facut parte din grupul de firme suedeze Volvo Group până în anul 1999 când a fost achiziţionată de Ford Motor. În 2010 Volvo Cars a fost achiziţionată de către Geely Holding.