Apple ar putea să piardă un sfert din cota de piaţă, până anul viitor, pe fondul intesificării concurenţei pe pieţele emergente, se arată într-un raport al celor de la Fitch Ratings. Agenţia de rating estimează că Samsung, liderul pieţei de smartphone-uri,  ar putea pierde până la 14% din cota de piaţă din aceleaşi motive.

Livrările de smartphone-uri Apple şi Samsung vor stagna în jurul valorii de 450-460 milioane de unităţi, anul acesta, în ciuda creşterii pieţei, estimată la 1,2 miliarde de unităţi, spun cei de la Fitch.

Acest lucru se întâmplă deoarece producătorii de smartphone-uri din ţări precum China sau India lansează terminale care sunt mult mai ieftine decât cele oferite de marii jucători.  Spre deosebire de iPhone şi gama Galaxy, care costă în jur de 600 dolari, telefoanele inteligente din China, care îndeplinesc practic aceleaşi funcţii, costă între 100 şi 300 de dolari.

Agenţia de rating consideră că telefoanele care vor fi lansate în toamna acestui an de Apple nu va schimba acestă situaţie.