Cifrele oferite de către Destatis arată că, în pofida unei uşoare majorări a numărului de nou-născuţi, creşterea demografică a încetinit în 2015 ca urmare a unui deficit mai larg de naşteri – diferenţa dintre naşteri şi decese -, înregistrându-se un număr de decese semnificativ mai mare decât în 2014.

Cu toate acestea, afluxul de imigranţi în Germania a contrabalansat în anii precedenţi deficitul de naşteri, cu o migraţie netă în 2015 de până la 900.000, doborând recordul anterior de aproape 800.000 de persoane în 1992.

Destatis a afirmat că nu este în măsură să evalueze în ce măsură creşterea numărului de solicitanţi de azil anul trecut a fost luată în calcul în cifrele sale. S-ar fi putut întâmpla ca unele persoane nou-sosite să fie înregistrate de două ori, potrivit unui comunicat al Destatis.

Autorităţile locale s-au străduit să înregistreze 1,1 milioane de solicitanţi de azil care au sosit în Germania anul trecut, ajungându-se la scene de haos la centrele de primire şi la o acumulare uriaşă de documente.

Cifrele de vineri reprezintă ''doar minimul ce era de aşteptat'', potrivit Destatis.AGERPRES