Ministerul Sănătății a venit cu o avertizare pentru românii care merg la mare. După ce a verificat calitatea apelor și a plajelor din România, instituția condusă de către Alexandru Rafila a anunțat care este cea mai periculoasă plajă de pe litoralul românesc.

Cel mai recent raport îi avertizează că cei care se avântă în mare că cea mai periculoasă plajă din România este Eforie. Aici se găsesc cele mai multe zone pe care ar fi mai bine să le eviți. Printre aceste zone se numără și Plaja Belona și zona „Golfuri”. Aceste locații sunt cunoscute pentru curenții puternici care, uneori, „reușesc” să îi ducă în larg și pe cei mai experimentați înotători.

La fel de periculoasă este și zona deschisă dintre taberele de copii Luminiţa şi Internaţional, cu hulă, precum și zona Casino. Aici, turiștii nu numai că nu pot ajunge la fundul mării, însă dau și de bolovanii și pietrele care sunt aduse după fiecare furtună.

Chiar dacă anual sunt decese în Eforie, nu este singura stațiune din România în care salvamarii au probleme cu turiștii care se avântă în mare.

Salvamarii îi îndeamnă pe oameni să respecte semnificația steagurilor

Pentru a se bucura pe deplin de vacanță și pentru a evita eventualele tragedii, salvamarii îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la steagurile arborate pe plajă și să respecte semnificațiile fiecărei culori.

Un steag roșu-galben reprezintă prezența unui salvamar pe plajă, un steag galben arată că marea este agitată și recomandată doar celor cu experiență, în timp ce un steag roșu arată că marea este foarte agitată iar scăldatul este interzis cu desăvârșire.

Reguli pe care oamenii trebuie să le respecte la mare

Luarea la cunoștință a steagurilor și respectarea culorilor nu sunt singurele aspecte de care românii de pe litoral trebuie să țină cont.

Pentru a nu păți ceva, ei trebuie să știe să nu depășească geamandura care este ancorată la o distanță de 1,5 metri de mal. După această porțiune, marea devine adâncă, ea fiind recomandată doar pentru veliere, șalupe și celor care practică sporturi nautice.

Românii care vor să se plimbe cu diversele ambarcațiuni trebuie în mod obligatoriu să poarte vesta de salvare.