Reprezentanții SANITAS au avut o nouă întâlnire cu liderii coaliției de guvernare

Sindicaliștii au anunțat că Ministerul Sănătăţii a cerut deja DSP-urilor necesarul pentru voucherele de vacanţă.

”Astăzi, 9 iunie 2023, reprezentanţii Federaţiei SANITAS au avut o nouă întâlnire cu Primul-ministru, dl. Nicolae Ciucă, Preşedintele Camerei Deputaţilor, dl. Marcel Ciolacu, Viceprim-ministrul guvernului, dl. Hunor Kelemen si Secretarul general al guvernului, dl. Marian Neacsu.

A fost analizat stadiul soluţionării tuturor revendicărilor SANITAS şi s-au discutat cifrele rezultate din calculul influenţelor bugetare”, a transmis federația într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, soluţiile propuse de SANITAS pentru revendicările salariaţilor urmează să fie analizate în cursul zilei de vineri, cu promisiunea că vor fi legiferate în cel mai scurt timp.

”La acest moment, deja, Ministerul Sănătăţii a solicitat, prin DSP, unităţilor sanitare sumele necesare acordării voucherelor de vacanţă tuturor salariaţilor din SĂNĂTATE”, se mai arată în comunicat.

SANITAS a anunțat, de asemenea, că până la soluţionarea revendicărilor, sindicaliştii rămân în grevă japoneză.

Greva japoneză va continua săptămâna viitoare

Miercuri, pe 7 iunie, vicepreședintele Federaţiei SANITAS, Mircea Ciocan, a explicat că declanşarea grevei japoneze este o formă de presiune care va fi menţinută în această săptămână, dar şi săptămâna viitoare pentru ca negocierile să fie finalizate în parametrii stabiliţi iniţial.

„Iniţial, programul de acţiuni revendicative al Federaţiei Sanitas a fost altul. Am schimbat pe parcurs tipul de acţiuni sindicale, am adaptat calendarul acţiunilor sindicale la parcursul negocierilor, având în vedere că în cursul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Federaţiei şi reprezentanţii Guvernului unde s-au luat anumite angajamente de ambele părţi.

Noi am decis să continuăm calendarul acţiunilor revendicative cu acest tip de protest, greva japoneză, care nu presupune întreruperea activităţii medicale deloc, este un mod de protest cu purtarea însemnelor, a banderolelor de grevă şi a banderolelor cu însemnele sindicatului SANITAS în piept pe toată această perioadă a negocierilor.

E o formă de presiune pe care o vom menţine şi în această săptămână şi în cursul săptămânii viitoare pentru a putea finaliza negocierile în parametri care au fost stabiliţi iniţial”, a explicat, miercuri, Mircea Ciocan în cadrul unui interviu acordat pentru Prima News.