Potrivit studiului B2C Global Brand Tracker derulat de B2B International în luna aprilie 2013, într-o casă obişnuită există 4.5 dispozitive conectate la internet, ceea ce demonstrează că perioada în care o familie avea acces la internet prin intermediul unuia sau două computere sau laptopuri s-a încheiat. Cu cât consumatorii cumpără mai multe dispozitive, cu atât este mai dificil pentru ei să le menţină actualizate şi protejate. Cu ajutorul Kaspersky Internet Security – multi-device 2014, utilizatorii au un singur cod de activare pentru mai multe dispozitive şi o singură dată de start, astfel încât este mult mai simplu să îşi administreze viaţa digitală pe mai multe platforme.

Smartphone-urile şi tabletele au devenit noile instrumente standard de navigare pe internet, interacţiune şi cumpărături online, dar, în ciuda popularităţii acestora, mulţi utilizatori continuă să creadă că soluţiile de securitate sunt necesare numai pentru computere. În acest moment, peste 50% dintre utilizatorii de Android şi peste 60% dintre utilizatorii de Mac consideră că dispozitivele mobile pe care le utilizează nu necesită protecţie. Deşi acestea sunt din ce în ce mai mici, ele sunt folosite pentru a accesa acelaşi internet pe care îl accesează de pe computerele tradiţionale, ceea ce le transformă în ţinte pentru infractorii cibernetici. Computerele, smartphone-urile şi tabletele Mac devin frecvent ţinte ale infractorilor cibernetici, care îşi adaptează tehnicile atunci când descoperă noi oportunităţi de a fura bani.

Există ameninţări comune, care îi expun la diverse riscuri pe utilizatori, indiferent de sistemul de operare. Printre acestea se regăsesc phishing-ul şi spam-ul. Tehnologiile anti-virus şi anti-phishing incluse în Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2014 blochează link-urile care conţin malware sau care reprezintă tentative de phishing trimise prin intermediul reţelelor sociale (Facebook, Twitter etc.), pe e-mail sau pe alte căi. În plus, acestea anunţă utilizatorul în privinţa link-urilor suspicioase trimiţându-i mesaje scurte pe dispozitivele mobile.
Protecţie pentru smartphone şi tableta Android

Dispozitivele mobile au devenit principalul instrument utilizat pentru navigarea pe internet pentru milioane de oameni din întreaga lume, iar sistemul de operare Android este, de departe, platforma preferată a infractorilor cibernetici. De altfel, smartphone-urile cu Android reprezintă 68% din piaţa globală de smartphone-uri. În plus, aproximativ 99% din malware-ul pentru dispozitive mobile detectat de către Kaspersky Lab vizează sistemul de operare Android, iar numărul de noi de mostre malware detectate în 2012 – peste 35.000 – a fost de şase ori mai mare decât în 2011. Ritmul de creare a malware-ului creşte în continuare, fapt dovedit de cele 48.000 de mostre descoperite de Kaspersky Lab numai în prima jumătate a acestui an. Acest salt imens demonstrează necesitatea clară pentru protecţie premium.  

Caracteristici principale

•    Protecţie în timp real împotriva malware-ului pentru mobil, inclusiv scanarea automată a programelor descărcate pentru a preveni instalarea aplicaţiilor periculoase
•    Protecţie în timpul navigării pe internet, astfel încât să împiedice utilizatorii să acceseze website-uri infectate sau link-uri de phishing care au ca scop furtul informaţiilor personale
•    Integrarea cu rețeaua globală Kaspersky Security Network, care conţine informaţii actualizate în timp real despre cele mai noi ameninţări, care permite Kaspersky Lab să îi protejeze pe utilizatori de cele mai noi ameninţări în câteva minute
•    Filtrarea apelurilor şi a mesajelor pentru a bloca spam-ul şi telefoanele nedorite
•    Caracteristici anti-furt pentru a minimaliza riscul pierderii informaţiilor personale. Cu ajutorul Kaspersky Anti-Theft Web Management utilizatorii pot bloca de la distanţă dispozitivele pierdute sau furate, pot detecta locaţia curentă şi pot șterge toate informaţiile personale stocate pe acestea. Opţiunea Mugshot poate face fotografii ale hoţului sau ale noului proprietar, în timp ce SIM Watch blochează smartphone-ul în cazul în care cartela SIM este schimbată. Dacă o tabletă sau un smartphone este pierdut în imediata apropiere, funcţia Alarmă activează un semnal care indică locaţia.  

Protecţie pentru Mac

Deoarece cota de piaţă la nivel mondial a computerelor Mac creşte în mod constant, infractorii cibernetici au început să își direcționeze atacurile şi către această platformă. În plus faţă de îngrijorarea legată de ameninţarea malware-ului, atât utilizatorii de Mac şi de PC-uri sunt, în egală măsură, expuşi înşelătoriilor de tip phishing care utilizează website-uri create pentru a fura informaţii personale. Cu ajutorul protecţiei oferite de către Kaspersky Lab, utilizatorii de Mac sunt asiguraţi că au parte de cel mai înalt nivel de securitate online, fără a încetini performanţele computerului.

Caracteristici principale
•    Protecţie completă împotriva tuturor ameninţărilor malware, inclusive malware creat pentru Mac, şi pentru toate tipurile de malware pentru PC-uri ce pot fi stocate pe Mac-uri şi transferate fără a fi detectate pe PC-uri.
•    Informaţii în timp real cu ajutorul Kaspersky Security Network, asigurându-se că utilizatorii sunt protejaţi de website-urile de phishing care sunt modificate des.
•    Control Parental Avansat, pentru a garanta faptul că cei mici utilizează internetul în mod sigur şi responsabil.
•    Tastatura virtuală, care oferă un nivel suplimentar de protecţie împotriva malware-ului care utilizează keyloggere atunci când sunt introduse informaţii personale.

Protecţie pentru PC-uri care rulează sistemul de operare Windows

Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2014 include protecţia completă regăsită în Kaspersky Internet Security 2014 şi Kaspersky Anti-Virus 2014. Cu ajutorul tehnologiilor premiate ale celei mai utilizate soluţii Kaspersky Lab, utilizatorii de PC-uri pot naviga pe internet, pot face tranzacţii prin internet banking şi pot face cumpărături online, fiind complet protejaţi împotriva malware-ului creat pentru a fura bani şi pentru alte infracţiuni cibernetice.

Caracteristici principale

•    Protecţie proactivă Safe Money împotriva furturilor de bani în timpul cumpărăturilor, banking-ului şi tranzacţiilor financiare online.
•    Noua tehnologie Anti-Blocker, care protejează utilizatorii de tipul de malware care blochează computerele şi cere răscumpărare pentru a-i permite accesul la date de pe acestea.
•    Noul mod Trusted Applications, care blochează automat orice programe care nu sunt identificate ca fiind de încredere, pentru a-i proteja pe utilizatorii mai puţin informaţi să fie păcăliţi să instaleze malware.
•    Tehnologia ZETA Shield, folosită în premieră în cadrul produselor pentru utilizatori individuali ale Kaspersky Lab, oferă scanări detaliate pentru a descoperi coduri malware ascunse.
•    Tehnologia Automatic Exploit Prevention, care îi protejează pe utilizatori de malware-ul care exploatează breşele din programele utilizate în mod obişnuit, inclusiv Java, şi care utilizează aceste vulnerabilităţi pentru a infecta PC-urile.
•    Funcţia Control parental a fost îmbunătăţită pentru a bloca orice tip de conţinut cu caracter suspect, limitează timpul petrecut online, monitorizează ce fac copiii şi îi împiedică în mod automat să dezvăluie informaţii private – numerele cardurilor, numere de telefon, adrese – pe reţelele sociale.