Clădirea vândută recent a fost construită în 1930, dar a fost reconsolidată și restaurată complet după 2000. Suprafața totală construită a imobilului depășește 2.200 mp, iar terenul aferent este de apromimativ 1.000 mp. Vila dispune de spații de parcare și zone de relaxare.

 „Această tranzacție a fost una atipică, clientul fiind impresionat de proprietate și achiziționându-o într-un timp record. În general, pentru achiziționarea unei proprietăți de lux procesul de ofertare și de selecție este îndelungat și formalizat, ajungând uneori la doi, trei ani”, a declarat Raluca Plaviță, senior consultant în cadrul DTZ.

Compania a intermediat în primele trei trimestre ale acestui an tranzacții de vânzare pe segmentul rezidențial de lux a căror valoare cumulată depășește 8 milioane de Euro. Vânzările pe acest segment au înregistrat o creștere de 100% față de același interval al anului 2013.

Comparativ cu anii anteriori, cei mai activi clienți pe acest segment au fost, pe lângă beneficiarii direcți ai imobilelor, și investitori locali, aceștia optând atât pentru vile, cât și pentru apartamente în imobile noi, situate în zona de nord a capitalei. Bugetele pentru achiziționarea unor astfel de proprietăți de top încep de la 250.000 de euro și pot ajunge până la câteva milioane de euro în cazul vilelor poziționate în locații exclusiviste.