Sportiva română îşi va păstra poziţia până la finalul anului, când va ajunge la 60 de săptămâni pe locul întâi.

Lunea viitoare, Halep o va egala pe Victoria Azarenka din Belarus, care a „stat” 51 de săptămâni pe locul I, fiind pe locul 10 în clasamentul „longevităţii” jucătoarelor numărul 1 mondial.

„Toate felicitările noastre merg către Simona Halep, pentru că va termina al doilea an consecutiv pe primul loc în clasamentul WTA. Câştigarea primului său titlu de Grand Slam este una dintre frumoasele realizări din 2018”, a declarat Colm McLoughlin, vicepreşedinte WTA, conform DigiSport.

„A fost o onoare să termin anul trecut pe primul loc. Faptul că voi termina pe primul loc pentru al doilea an consecutiv reprezintă o realizare specială pentru mine, mai ales că am câştigat şi primul meu turneu de Grand Slam. Mă simt mândră că numele meu apare alături de al altor legende care au ocupat primul loc”, a spus şi Halep.

Preşedintele WTA, Steve Simon, a vorbit şi el despre realizările sportivei din România din acest an. „Simona a avut un nou sezon uimitor și este privilegiu pentru noi să-i oferim trofeul acordat numărului WTA la final de sezon pentru al doilea an consecutiv. Câștigarea unui Grand Slam și disputarea a șase finale în acest sezon reprezintă o realizare remarcabilă, în timp ce în afară terenului Simona este întruparea tuturor valorilor pe care le așteptăm de la numărul unu”, a spus şi Steve Simon, preşedintele WTA.