Cea mai mare pensie din România! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a spus că cele mai mari pensii din țara noastră depășesc 90.000 de lei, echivalentul a 18.000 de euro. Potrivit acesteia, „sunt ale unor cotizanți din domeniul bancar”.

La polul opus, peste un milion de români trăiesc din pensia minimă. Întrebată în cadrul emisiunii „Insider Politic” de la Prima TV câți români sunt în această situație, Simona Bucura Oprescu a răspuns că „1..200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”.

Cea mai mare pensie din România depășește 90.000 de lei pe lună

Cât despre cea mai mare pensie din România, aceasta atinge 94.000 de lei pe lună, adică 19.000 de euro. Nu este însă singura pensie care atinge această valoare.

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat Ministrul Muncii.

Potrivit Simonei Bucura Oprescu, mulți români nu înțeleg cât este de important să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească „la negru”.

„Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român”, a explicat aceasta.

Seniorii vor primi pensiile prin Poșta Română până la data de 12 decembrie

Tot în emisiunea „Insider Politic”, ministrul Muncii a anunțat că până în 12 decembrie, seniorii își vor primi pensiile prin Poșta Română. Cât despre cei care le încasează pe card, aceștia le vor primi după 12 decembrie.

Simona Bucura Oprescu a adăugat că seniorii care beneficiază de beneficii și prestații sociale vor primi pensiile din data de 8 decembrie.

Simona Bucura Oprescu a mai precizat că de la 1 ianuarie 2024, pensiile tuturor românilor vor crește cu rata inflației.

Oficialul a adăugat că potrivit noii legi, în viitor, pensiile se vor putea majora doar în luna ianuarie a fiecărui an.

Pensii mai mari de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2024, aproximativ cinci milioane de seniori vor beneficia de o majorare a pensiilor. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a oferit detalii în acest sens, joi, pe 7 decembrie.

Guvernul a luat această decizie în contextul creșterii costurilor de viață și al inflației. Scopul este de a asigura un nivel de trai decent pentru pensionari. Mai multe puteți citi aici.