“Aparatele de aer condiţionat se achiziţionează după o selecţie atentă şi nu în grabă de la primul hipermarket care ne iese în cale”, declară Danile Vasile, directorul companiei Daikin, lider pe piaţa locală de aer condiţionat. 

”Am observat că tot mai mulți clienți din România conștientizează faptul că un aparat de aer condiționat este o investiție pentru tot parcursul anului, nu doar pentru perioadele toride, fiind o soluție eficientă și accesibilă şi pentru încălzirea casei. De asemenea, ne bucură   schimbarea pe care o simțim în decizia de cumpărare a clienților rezidențiali, care încep să își programeze din timp achiziționarea sistemelor, experimentând soluțiile prezentate în showroom-urile partenerilor noștri din întreaga țară”, a declarat Daniel Vasile.

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face la achiziţionarea unui aparat de aer condiţionat este să lucrezi cu amatori. Diferenţa de preţ la montaj între un specialist şi un nespecialist nu este atât de mare. Se plăteşte de regulă cu 20% mai mult unui specialist. Diferenţa de calitate este enormă.

“Montarea aparatelor de aer condiţionat trebuie să se facă de specialişti, nu de persoane care iarna sunt zugravi şi vara instalatori de aer condiţionat. De fiecare data când se montează un aparat de personal nespecializat avem de-a face cu mici dezastre naturale, deoarece toată lumea ştie ca scăpările de freon au un efect major aspura mediului”, a precizat Daniel Vasile. O altă greşeală a clienţilor este alegerea nepotrivită a aparatului. Un aparat mai mare consumă mai mult,  iar confortul are de suferit deoarece jetul de aer puternic este mai mult decât deranjant.