Nils Smedegaard Andersen, CEO-ul companiei Moeller-Maersk, a sugerat într-un interviu acordat Bloomberg, că previziunile în ce priveşte creșterea globală sunt încă prea puternice, cu toate că au suportat cu greu nivelurile optimiste de la începutul acestui an.

Acum câteva zile, compania a anunțat că va tăia 4.000 de locuri de muncă, raportând o criză majoră de profit.

Iată un fragment din interviul acordat Bloomberg:

"Noi credem că creșterea globală încetineşte" a spus Andersen într-un interviu telefonic. "Comerțul este în prezent semnificativ mai slab decât ar trebui să fie în mod normal, în conformitate cu previziunile de creștere pe care le vedem… Ne ghidăm după propriile proiecţii macroeconomice și vedem mai puțină creştere – în special la ţările în curs de dezvoltare, dar poate, de asemenea, în Europa – faţă de cât era de aşteptat în 2015", a spus Nisl Andersen. De asemenea, pentru 2016, "suntem un pic mai pesimişti faţă de previziunile analiştilor."

Andersen nu vede o criză totală, dar avem o evaluare deprimantă a stării economiei mondiale la 7 ani de la debutul crizei financiare. Economiile precum Marea Britanie și SUA vad o creștere relativ solidă, dar zona euro este încă în expansiune într-un ritm modest, iar așteptările de creștere pe piețele emergente fac un serios pas înapoi.