Obiectivul US Air Force este să înlocuiască cu tablete PC manualele şi hărţile de navigaţie ale piloţilor şi navigatorilor, care cântăresc până la 20 de kilograme, a menţionat Kathleen Ferrero, purtător de cuvânt al comandamentului pentru trafic aerian. "Industria aeronautică ne-a luat-o înainte în această privinţă. Majoritatea companiilor aeriene recurg deja la tablete", a spus Ferrero, citat de Bloomberg.

Departamentul american pentru problemele veteranilor a anunţat anul trecut un plan de a permite angajaţilor să folosească aparate iPhone şi iPad în activităţile oficiale. Administraţia Naţională pentru Oceanografie şi Atmosferă a anunţat la rândul ei în această săptămână că va oferi angajaţilor iPhone-uri, organizaţia renunţând la aparatele Blackberry ale companiei Research in Motion (RIM.)

Şi alte sectoare ale armatei americane au început să cumpere telefoane şi tablete Apple cu sisteme de operare iOS sau Android, al Google, pentru a conecta soldaţii, inclusiv pe cei din Afganistan, la aplicaţii digitale. Cota RIM pe piaţa mondială smartphone a scăzut la 8,2% în trimestrul al patrulea al anului trecut, de la 14% în urmă cu un an. Apple şi-a majorat în schimb cota pe acest segment de la 16% la 24%, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC. În cazul tabletelor, Apple a rămas luder cu o cotă de 58%, în scădere de la 68% în urmă cu un an.