CEO-ul a invocat "greşeli, neglijenţă şi prostie" şi a avertizat că situaţia s-ar putea înrăutăţi. "Portofoliul s-a dovedit a fi mai riscant, mai volatil şi mai puţin eficient ca şi acoperire economică decât ne-am gândit noi. Au fost multe erori, superficialitate şi hotărâri proaste. Sunt greşeli flagrante, ce au fost autoprovocate şi nu acesta este modul în care dorim să conducem o afacere. Dar vom recunoaşte pierderea, vom trage învăţăminte, o vom repara şi vom merge mai departe", a explicat Dimon.

Dezvăluirea a dus la scăderea acţiunilor băncii cu aproape 7%, iar tranzacţiile eşuate reprezintă o adevărată ruşine pentru o bancă ce a ieşit din criza financiară din 2008 într-o stare mult mai bună decât alte insituţii financiare, iar asta pentru că s-a ţinut departe de investiţiile riscante care au afectat multe alte bănci.

Divizia de investiţii (CIO) este un braţ al băncii, folosit pentru tranzacţii care să acopere portofoliile deţinătorilor individuali. Hedging-ul este o practică de investiţii folosită pentru a reduce riscul fluctuaţiilor de preţ asupra valorii unui activ.

Este de aşteptat ca pierderile din tranzacţii să afecteze veniturile medii trimestriale ale JPMorgan. "Din cauza volatilităţii extreme, lucrurile s-ar putea înrăutăţi foarte uşor în acest trimestru, sau s-ar putea îmbunătăţi, şi ne aşteptăm la un nivel înalt de volatilitate şi în următorul trimestru", a adăugat Dimon.