UPDATE2: Tranzacționarea a fost reluată.
UPDATE: Bursa de Valori Bucureşti a suspendat la ora 12.26, tranzacţiile cu acţiuni Petrom, precum şi cu contracte futures şi produse structurate având ca suport acţiunile Petrom, în baza prevederilor Codului BVB privind asigurarea accesului egal la informaţie pentru investitori.

Până la suspendare, BVB înregistrase tranzacţii de 1,75 milioane lei cu acţiuni Petrom, iar cotaţiile erau în scădere cu 0,05%.
Potrivit OMV, Sonda Domino -1 a întâlnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimările preliminare evaluând acumularea la 42 până la 84 miliarde metri cubi. Lucrările de foraj au demarat la finele lui 2011 şi urmează să se finalizeze.

Sonda Domino -1 este situată în blocul Neptun, la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri şi este forată cu tehnologie de ultimă generaţie. Operaţiunile de foraj au început la sfârşitul anului 2011 şi se desfăşoară în continuare. Se estimează că adâncimea totală a sondei va fi de peste 3.000 de metri sub nivelul mării. Perimetrul Neptun are o suprafaţă de aproximativ 9.900 kilometri pătraţi în ape cu o adâncime ce variază între 50 şi 1.700 metri.

În noiembrie 2008, OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited au semnat un acord prin care ExxonMobil a achiziţionat o participaţie de 50% în zona de mare adâncime a perimetrului Neptun. Cele două companii au lucrat îndeaproape pentru achiziţia de date seismice 3D şi pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi în perimetrul Neptun.