Într-o postare pe pagina personală de Facebook, liberalul Cristian Păun critică aspru pensionarea fostei șefe DIICOT, Georgiana Hosu. El a subliniat faptul că fosta șefă DIICOT are aceași vârsta ca el, însă nu a mai putut rezista la muncă și preferă să înlocuiască salariul cu o pensie specială. 

„Cu soțul condamnat cu suspendare, fosta șefă a DIICOT (Hosu) se pensionează la doar 48 de ani. Vârsta mea. Nu mai poate, săraca! Va avea o rată de înlocuire a salariului de către pensie de vreo 3:1.

La ceilalți muritori e 1:3, mai mult salarii minime, nu ca la tanti asta oropsită de soartă. Dacă va fi 1:3! Că vine puhoiul decrețeilor lui Ceaușescu, în mai puțin de 10 ani. Tot la noi, nu la ea, desigur…”, scrie Păun pe Facebook.

Totodată, liberalul a mulțumit autorităților pentru reforma pensiilor promisă, dar și pentru creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. El a adăugat că cel mai probabil președintele Klaus iohannis ”va semna cu celeritate, dar și cu recunoștință” ieșirea acesteia la pensie.

”Sistemul a învins!”

Cristian Păun a adăugat că în final, sistemul a învins și se arată resemnat.

„Mulțumit de refoma ”radicală” a pensiilor, care crește (desigur, opțional deocamdată) vârsta de pensionare la 70 de ani, Președintele va semna cu celeritate și cu recunoștință în ochi ieșirea ei la pensie în floarea vârstei. La o vârstă la care, cei mai mulți dintre noi, ne aflăm la jumătatea drumului către o pensie. Care ne va înlocui salariul într-un raport invers de al specialei în cauză. Da, știm, tanti asta nu a putut face grevă, a fost non-stop la dispoziția țării, nu a putut face politică…. Ar merita, de ce nu, și o decorație. La noi, ceilalți muritori de rând, pensiile se recalculează. Poate dau cu virgulă. De data asta! Dacă nu… ghinion!

Curată reformă! Sistemul a învins! Junta militară râde în hohote de plebe în pas de defilare! Cu toți dinții… Mai bagă din când în când câte o poveste din aia plină de patriotism și dragoste de țară cu fapte de arme și tab-uri care sar în aer 1 m când calcă pe câte o bombă prin teatrele de război… Și noi cântăm deșteptarea pe post de imn! Și admirăm ogivele de Ziua Națională!

Sunt resemnat și cu speranță în suflet însă. Am aflat cu emoție că israelienii au testat cu succes pe șoareci un medicament minune care crește speranța de viață cu 20-25%. Va trece curând la testarea lui pe oameni! Poate cumpărăm pe PNRR niște pastile din astea. La capitolul REFORMA PENSIILOR! Ce vrei să te faci când vei fi mare? Mai vrei să te faci mare?”, a mai scris acesta.

Reacția fostului consilier al lui Ludovic Orban vine în contextul în care, în cursul zilei de marți, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de pensionare depusă de fosta şefă a DIICOT Giorgiana Hosu, care împlineşte peste câteva luni vârsta de 49 de ani.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei Hosu Elena Giorgiana, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unanimitate)”, se arată în decizia CSM.

Amintim faptul că Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef al DIICOT în septembrie 2020, după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ‘Carpatica Asig’, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.