Simona Halep (31 de ani) este suspendată provizoriu din toamna anului trecut și așteaptă un verdict în cazul de dopaj.

Din această cauză, mulți sunt sceptici că românca va mai putea juca tenis la nivelul de dinainte. Ei bine, americanca Venus Williams (nr. 524 WTA) demonstrează că se poate juca tenis și la 43 de ani.

La 43 de ani, Venus Williams nu plănuiește să se retragă din tenis

La niciun turneu la care participă, Venus Williams nu scapă de întrebarea „de ce mai joci la 43 de ani?”. Anul acesta, ea a participat la patru turnee, la toate primind invitație. În prezent, americanca se află la Montreal, unde va juca primul tur împotriva compatrioatei Madison Keys.

„Iubesc acest sport mai presus de orice, ador tot ce înseamnă să fii jucătoare de tenis. Îmi doresc să joc puțin mai mult în propriile mele condiții. Am petrecut prea mult timp accidentată în ultimii ani, nu vreau să-mi iau rămas bun de la munca mea și de la pasiunea mea în felul acesta”, a spus Venus Williams, potrivit GSP.

Sportiva a spus în cadrul unei conferințe de presă la Montreal de ce are nevoie pentru a deveni mai competitivă.

„Trebuie doar să acumulez ore pe teren, atât în ​​antrenamente, cât și în competiție, fără să mă accidentez. Dacă pot face asta, simt că mai am lucruri interesante de realizat, provocări de realizat care mă pot face foarte entuziasmată.

M-aș putea dedica oricărui alt lucru care nu implică la fel de mult efort zilnic ca tenisul. Sincer, mi-e greu ca cineva vrea să muncească la fel de mult ca mine în acest moment. Încerc să-mi depășesc limitele în fiecare zi pentru că încă vreau să obțin succes”, a declarat Venus Williams.

Americanca a disputat șase meciuri în 2023

De-a lungul carierei sale, Venus Williams a câștigat șapte titluri de Grand Slam. În 2023, aceasta a disputat șase partide, dintre care a pierdut patru și a câștigat două.

„Victoria este doar punctul culminant al unui job de lungă durată, care începe mult mai devreme. Sunt încă entuziasmată să fac parte din tenisul profesionist și înțeleg din ce în ce mai bine acest sport. Nu iau personal ceea ce se întâmplă pe teren, Eu o percep ca pe o meserie în care trebuie să dau tot ce pot, dar fără să-mi pierd stabilitatea emoțională.

Când oamenii nu fac ceva bine la serviciu, nu sunt fericiți, dar nu își pierd viața din cauza asta, ci mai degrabă se ridică și merg mai departe. Să presupunem că jucătorii de tenis trebuie să facă la fel”, a afirmat americanca.