Donaţia va fi folosită de facultatea de inginerie şi ştiinţe aplicate a universităţii Harvard ('School of Engineering and Applied Sciences') care a fost denumită după numele miliardarului Paulson, în vârstă de 59 de ani, absolvent în 1980 al Harvard Business School.

O parte din bani vor fi folosiţi pentru construirea unui nou campus universitar în cartierul Allston din Boston.

“Educaţia mi-a deschis foarte multe uşi”, a declarat John Paulson, adăugând că speră ca această donaţie să ofere sprijinul necesar ca Harvard să fie un centru pentru inovaţie tehnologică.

Paulson, 59 ani, este cofondator al Paulson & Co., fond de investiţii estimat la 19,5 miliarde de dolari. Compania a devenit cunoscută în 2007 când a reuşit obţinerea a 15 milioane de dolari din pariuri anticipând căderea pieţei imobiliare.Paulson este căsătorit cu Jenny Zaharia şi are o avere estimată la 11,2 miliarde de dolari, fiind clasat pe locul 113 în topul celor mai bogaţi din lume, conform revistei Forbes.

“Cadoul extraordinar al lui John Paulson va ajuta la dezvoltarea şi consolidarea ingineriei şi ştiinţelor aplicate la Harvard în beneficiul generaţiilor următoare”, a declarat Drew Faust, preşedinte al Harvard.

Anul trecut universitatea Harvard a primit o donaţie de 150 de milioane de dolari din partea unui manager al unui fond de investiţii, Kenneth Griffin.AGERPRES

 


Te-ar putea interesa și: