Contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a fost suspendat.

„Cel mai așteptat studiu de fezabilitate din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, respectiv docomentația care stă la baza proiectării autostrăzii Sibiu-Pitești, a fost suspendat. Studiul de fezabilitate pentru partea din mijloc a autostrăzii Sibiu-Pitești ar putea să nu mai fie realizat de asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania. Autostrada Sibiu-Pitești este împărțită în cinci segmente. Se va relicita contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, porțiunile din 2,3 și 4. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a realizat studiul de fezabilitate numai pentru tronsoanele 1 și 5. Se pare că asocierea nu a reușit realizarea, la timp, a tuturor studiilor pentru cele trei porțiuni și au existat anumite probleme de mediu”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Oficialii Ministerului Transporturilor și din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de aproape trei săptămâni, refuză să ne spună care este perioada de valabilitate a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate autostrada Sibiu-Pitești și care este situatia financiară a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate autostrada Sibiu-Pitești.

Primii bani pentru autostrada Pitești-Sibiu s-au facturat în mai 2016

Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a facturat primii bani de la Compania Naţională de Autostrăzi din România în mai 2016. Conform facturii înregistrate la CNADNR, Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti a încasat un avans în valoare de 3,6 milioane lei pentru revizuirea/actulizarea studiului de fezabilitate autostrada Piteşti-Sibiu.
Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a câştigat contractul pentru revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti, în valoare de 29.075.308,91 lei fără TVA, în vara anului 2015.