Acum vine partea cea mai grea, în care cele două părți vor discuta despre chestiuni sensibile, cum ar fi scutirea de datorii. Dar economistii speră că va fi aprobat pachetul de salvare.

Iată câteva dintre evenimentele-cheie viitoare în ce priveşte Grecia:

Vineri, 24 Iulie: Funcționari din cadrul instituțiilor creditoare – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional se vor afla la Atena de a discuții detaliate cu guvernul grec.

A doua jumătate a lunii August: Pierre Moscovici, comisarul european pentru Economie, a declarat la începutul acestei săptămâni că este mulțumit de progresele înregistrate de Grecia, iar creditorii vor încerca să concluzioneze discuțiile de privind programul de salvare al Greciei în ultimele două săptămâni din August.

Un purtator de cuvant al guvernului grec a declarat marți că se așteaptă ca negocierile să se încheie la 20 august.

20 August: Grecia trebuie să ramburseze 3,2 miliarde de euro la BCE. Atena nu are bani pentru a plăti fără un ajutor financiar, asa ca va finanța fie prin al treilea pachet de salvare – în cazul în care acesta este aprobat la timp – sau probabil cu un alt împrumut-punte pe termen scurt.

Grecia a folosit luni un împrumut-punte pentru a plăti cu întârziere cele aproximativ 2 miliarde de euro Fondului Monetar Internaţional și pentru a plăti 4,2 miliarde de euro în împrumuturi și dobândă Băncii Centrale Europene.