Victor Ponta a avut o intervenție dură pe tema mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. El a explicat de ce a vrut Dragnea să ia această decizie.
“TRADAREA intereselor nationale ale tarii = asa se numeste initiativa oricarui om politic din Romania care, pentru interesele lui personale meschine, ne intr-un conflict cu Uniunea Europeana sau cu Statele Unite ale Americii / interesul nostru national este sa ne intarim apartenenta la UE si Parteneriatul Strategic cu SUA – niciodata nu trebuie sa renuntam la una din aceste dimensiuni ; si nimeni din SUA sau UE nu ne-a cerut asa ceva!
Relatia Romaniei cu Statul Israel este extrem de importanta si benefica – la fel este insa relatia tarii noastre cu tarile arabe !!! Nimeni nu ne-a cerut sa sa tinem cu o singura parte – nimeni nu asteapta o asemenea decizie care este impotriva interesului nostru national!
Niste ticalosi paranoici si slugile lui analfabete distrug principii ale Romaniei si respectul castigat de la Nicolae Titulescu pana azi! Toate acestea se fac pentru a obtine o viza de intrare in SUA ( deja refuzata)??? Acestia sunt un adevarat pericol pentru Romania! Trebuie sa luptam contra lor si sa ii indepartam cat mai curand de la Puterea pe care o exercita pentru ei si impotriva romanilor!”, a susținut liderul Pro România.

Vezi și Melescanu prins în fapt! Cum a fost umilit de PSD și Dăncilă! Este fără precedent

Dăncilă a spus în cadrul vizitei sale în SUA că la nivelul Guvernului s-a luat hotărârea ca ambasada României să fie mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. „După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Dăncilă.