Teodor Meleșcanu a contrazis-o, joi seara, pe Viorica Dăncilă pe tema mutării ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. Ministrul de Externe a susținut nici mai mult nici mai puțin că nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Și asta, în condițiile în care premierul Dăncilă a spus în cadrul vizitei sale în SUA că la nivelul Guvernului s-a luat hotărârea ca ambasada României să fie mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.
”Precizez ca nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim.
Ministerul Afacerilor Externe lucrează la o analiză care va conține argumente pro și contra pe această temă și o va prezenta decidenților politici (Parlament, Președinte si Guvern).”, a scris, inițial,Teodor Meleșcanu, pe pagina sa de socializare.
La scurt timp însă, Meleșcanu a șters postarea în care o contrazicea fără drept de apel pe Dăncilă. Cu siguranță abordarea ministrului de Externe nu a fost pe placul PSD și premierului și acesta a fost presat să o elimine de pe Facebook.

Citește și Dezvăluiri explozive: Kovesi va fi arestată! Cristian Tudor Popescu spune ce i se va întâmpla fostei șefe a DNA

Trebuie amintit că Viorica Dăncilă a spus că decizia de a muta ambasada este deja luată.
„După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Dăncilă.