Campus 6 este situat la 5 minute de mers pe jos de Universitatea Politehnică și 10 minute de Grădina Botanică, iar în apropiere se află un centru de fitness, centre comerciale, o bancă, terenuri de fotbal și de tenis, precum și un cinematograf.

Campus 6 include patru clădiri de birouri care oferă o suprafaţă închiriabilă de 81.000 metri pătrați și două niveluri subterane cu 1.000 de locuri de parcare. 200 de locuri de parcare vor fi disponibile pentru biciclete.

Totodată, acoperișul cladirilor Campus 6.2 si Campus 6.3 este transformat într-o pistă de alergat care se întinde pe o suprafață de 380 metri. Astfel , Campus 6 devine primul proiect din România care încurajeză mișcarea prin amenajarea unui asemenea spațiu. Proiectul găzduiește și un centru de biciclete iVelo și dispune de vestiare și dușuri. De asemenea, în faţa clădirilor vor exista staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice care vor putea fi folosite de public gratis. 

 

Proiectul cuprinde zone verzi de interacțiune dotate cu prize electrice și Wi-Fi, zone de tip amfiteatru care vor găzdui întruniri de business și sociale, restaurante și cafenele cu terase. 

Termenul de livrare pentru prima fază este T3 din 2018. Costul primei clădiri este 38 milioane de euro. Lucrul la a doua clădire va începe la şase luni după terminarea primei faze, iar întregul proiect va fi finalizat în 2022. 

Proiectul urmărește implementarea WELL Building Standard, ca şi o completare a certificării LEED. Dacă certificarea LEED are la bază soluţiile de sustenabilitate implementate care se reflectă în eficienţa clădirii, Well Building Certification se concentrează pe starea de bine şi pe nevoile angajaţilor care vor lucra în clădire.  

Campus 6 este al doilea proiect de birouri construit de Skanska în România, după Green Court Bucharest. Firma lui Ioannis Papalekas a achiziţionat deja primele două imobile din complexul Green Court şi urmează să o cumpere pe cea de-a treia. Legat de a treia clădire din Green Court, “aceasta va fi vândută mai devreme sau mai târziu, însă nu pot avansa o dată”, a declarat Marcin Łapiński, Managing Director Skanska Property România și Ungaria.

 

În vara lui 2015, sediul Orange a intrat în proprietatea Globalworth pentru 44 mil. euro. La câteva luni distanţă, Skanska vândut şi cel de-al doilea imobil pentru 47 mil. euro. Suedezii au obţinut din vânzarea celor două clădiri 10 mil. euro în plus faţă de costul de dezvoltare al acestora. Green Court a fost construit pe un teren achiziţionat cu circa 17 mil. euro de la o firmă controlată de omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

 

În paralel cu Campus 6, Skanska mai dezvoltă un proiect cu două clădiri de birouri la intersecţia dintre strada Fabrica de Glucoză şi Blvd-ul Barbu Văcărescu din nordul Bucureştiului, în apropiere de Green Court. Complexul Equilibrium va fi format din două clădiri cu 10-11 etaje. Deocamdată aşteptăm obţinerea autorizaţiei de construcţie, nu vă pot da mai multe detalii, a precizat Marcin Łapiński.Skanska lucrează şi la primul său proiect comandat. Compania dezvoltă în Băneasa două clădiri de birouri cu patru şi, respectiv, şase etaje, pentru retailerul Lidl.