Cremele, tratamentele de remodelare corporală pentru celulită sau exercițiile fizice își pot pierde efectul în momentul în care nu sunt susținute de o dietă echilibrată. Unele alimente determină modificări de circulație, hormonale, imunologice și fizice care pot agrava sau provoca apariția celulitei.

Dulciurile

Controlul cantității de zahăr consumat este una dintre cele mai mari preocupări ale celor care se luptă cu echilibrul și nu ar trebui să fie diferit pentru cei care doresc să scape de celulită.

Consumul de zahăr în exces reprezintă drumul sigur spre celulită. Organismul nu transformă în energie excesul de zahăr, în schimb, este păstrat sub formă de grăsime, iar la femei, această rezervă tinde să se acumuleze sub piele, provocând inflamații care favorizează celulita.

Mâncărurile grase

Alimentele prăjite și cele bogate în grăsimi saturate sunt cei mai mari inamici ai pielii sănătoase. Inclusiv alimentele bogate în grăsimi bune se transformă în grăsimi saturate atunci când sunt gătite la temperaturi ridicate. Toate aceste substanțe declanșează procese inflamatorii la nivelul pielii și acumularea localizată de grăsime, cauzând sau agravând celulita.

Grăsimile nu trebuie tăiate complet din alimentație, deoarece multe dintre ele sunt benefice pentru sănătate, atâta timp cât sunt consumate cu moderație. Uleiurile vegetale, semințele, nucile și unele fructe precum nuca de cocos sau avocado au grăsimi bune și sunt parte a unei diete sănătoase.

Băuturile carbogazoase

Sucurile carbogazoase pot provoca, de asemenea, celulită. Acestea favorizează edemul, afectează circulația sângelui și îngreunează irigarea țesuturilor, favorizând apariția aspectului de coajă de portocală.

Cofeina

Cofeina este o componentă diuretică care duce la deshidratare atunci când este consumată în exces. Într-un corp deshidratat, circulația sângelui este afectată, ceea ce se traduce prin celulită. Limitarea la două căni de cafea neîndulcite pe zi țin celulita departe de coapse, picioare, fese, brațe sau șolduri.

Sarea în exces

Prea mult sodiu poate duce la retenția de lichide, un factor care influențează formarea celulitei. Excesele nu se produc atunci când se gătește în casă, ci în cazul consumului de alimentele de tip fast food sau gustări ambalate.

Carbohidrații rafinați

Deoarece sunt metabolizați mai rapid în organism, carbohidrații rafinați se transformă ușor în zaharuri, care devin grăsime. Carbohidrații complecși (cerealele integrale, de exemplu) nu doar că ajută la prevenția, dar și la combaterea celulitei.

Alcoolul

Consumul de alcool în exces poate afecta circulația sângelui și poate cauza retenția de lichide. În plus, acesta este transformat automat în grăsime de către ficat. Rezultatul? Acumularea localizată de celule adipoase și apariția celulitei.

Chiar dacă toate alimentele de mai sus pot agrava celulita, acest lucru nu înseamnă că nu te vei confrunta cu celulită dacă ai un stil de viață echilibrat. Inclusiv sportivii de performanță se pot confrunta cu celulita așadar, atunci când nimic nu pare să dea rezultate, ce este de făcut?

Care sunt cele mai eficiente tratamente pentru a combate celulita?

Când dieta nu este o problemă și ai un stil de viață sănătos, dar celulita rezistă cu înverșunare, vestea bună e că tehnologia avansează și devine din ce in ce mai eficientă, sunt inventate periodic tratamente de ultimă oră care dau cu adevărat rezultate.

În primul rând, ar trebui să începi cu o evaluare corporală pentru a ști de ce tip de celulită suferi și ce tratament ți se potrivește. La clinica SKiN MedSpa București beneficiezi de un consult corporal gratuit. Tratamentele sunt personalizate, astfel încât să se adapteze nevoilor tale.

Modernizat radical, Cellu M6 Alliance tratează eficient toate tipurile de celulită cu o triplă acțiune, într-un singur tratament:

  • Distruge grăsimile rezistente și localizate: îmbunătățește drenarea țesuturilor adipoase și consolidează capacitatea naturală a celulelor de a elimina depozitele grase (lipoliza). Mecanismul fiziologic al lipolizei este stimulat cu + 70%.
  • Șterge grăsimea in exces și netezește pielea cu aspect de coajă de portocală: drenajul îmbunătățește circulația sângelui și limfatică și atacă astfel toate tipurile de celulită: adipoasă, fibroasă (dură) și apoasă – și, în special, ultimele două, cele mai dificile. Celulita tare, cu aspect de coajă de portocală este netezită iar celulita cu retenție de apă, de origine circulatorie, scade în volum și conferă totodată o senzație de picioare mai ușoare.
  • Face pielea fermă: revitalizează producția de elastină și colagen și astfel reduce pielea lăsată cauzată de modificările de greutate, sarcină sau vârstă.

Radiofrecvența medicală Venus Legacy™ folosește o tehnică  revoluționară patentată în medicina estetică prin faptul că combină trei tehnologii puternice (RF multi-polară, vacuum și câmp electromagnetic pulsat (PEMF) pentru a asigura rezultate excelente nu doar la suprafață ci și în profunzime. Radiofrecvența este o tehnică non-agresivă care și-a demonstrat din punct de vedere științific eficacitatea în remodelarea corpului, redând fermitatea și netezimea pielii.

Venus Legacy™ oferă rezultate excelente și de durată în ceea ce privește zonele afectate de celulită și reducerea circumferinței zonelor cu grăsime in exces.

  • stimulează circulația sangvină și topește țesutul gras, permițând o ameliorare măsurabilă a țesuturilor afectate de celulită
  • distruge celulele de grăsime subcutanată, septurile fibroase care fac legătura între adipocite și tonifiază zona tratată
  • îmbunătățește textura pielii și conferă elasticitate pielii
  • stimulează formarea de noi fibre colagen fiind cea mai puternică radiofrecvență de refacere a structurii pielii
  • oxigenează țesutul și stimulează sinteza de colagen și elastină, astfel pielea devenind mai tonifiată, mai fermă și mai elastică, redându-ți frumusețea naturală.

Daca îți dorești un serviciu excepțional și o experiență plăcută care te va lăsa relaxată, răsfățată, întinerită și reîmprospătată, programează-te la 0729 740 704 și lasă-te pe mâni sigure în lupta cu celulita!