LG G Watch va fi compatibil cu o gamă largă de smartphone-uri Android și va prezenta informații relevante pentru utilizatori, de fiecare dată când vor avea nevoie sau de fiecare dată când vor spune "OK Google" pentru a pune întrebări sau pentru a găsi soluţii. Fiind unul dintre partenerii principali Google în această iniţiativă, LG intenționează să introducă primul său ceas cuAndroid Wear în al doilea trimestru al anului 2014.

LG G Watch cu Android Wear va oferi cea mai bună experiență Google pentru utilizatori. Inginerii LG au lucrat îndeaproape cu Google din etapele inițiale de dezvoltare pentru a se asigura că LG G Watch se îmbină perfect cu Android Wear. Acesta este al patrulea dizpozitiv LG dezvoltat în strânsă colaborare cu Google, fiind succesorul lui Nexus 4, Nexus 5 şi LG 8.3 Google Play Edition.

"Oportunitatea de a lucra cu Google pentru a realiza LG G Watch a fost ocazia perfectă pentru LG de a renunţa la orice barieră atât în ceea ce priveşte design-ul, cât şi partea tehnică şi de realizare a dispozitivului", a declarat Dr. Jong-seok Park, președinte și CEO al LG Electronics Mobile Communications Company. "Cu LG G Watch, LG continuă să îşi mențină standardele ridicatestabilite anterior în domeniul dispozitivelor ce pot fi purtate de consumatori, prin realizarea primului telefon-ceas 3G cu ecran tactil în 2009 și  Prada Link în 2008. Suntem încrezători că un dispozitiv bine conceput are potenţialul de a domina piaţa de produse portabile smart."
Detalii suplimentare despre LG G Watch cuAndroid Wear, inclusiv specificații hardware, vor fi anunțate în lunile următoare.