"El (protestul transportatorilor – n.r.) nu este împotriva Guvernului. Dacă îi întrebaţi, o să vedeţi. Guvernul încearcă să joace un rol de mediere aici, între protestatari şi autoritatea care are această responsabilitate. Doamna ministru de Finanţe a făcut deja demersuri de a pune în legătură ASF cu protestatarii, sper să găsească o soluţie. Guvernul va folosi mijloacele pe care le are la dispoziţie, dar Guvernul nu poate să decidă fără propuneri care să vină din partea ASF", a precizat Cioloş, la Parlament. 

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Federaţia Operatorilor Români de Transport, Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2022, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale, Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M au solicitat Primăriei Capitalei un aviz pentru organizarea joi a unui protest de amploare în Capitală, în zona Piaţa Victoriei, la care ar fi urmat să participe 10.000 de persoane şi 10.000 de autovehicule (din care 1.000 de mare tonaj). 

Miercuri, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a respins cererea federaţiilor transportatorilor, după ce Comisia de avizare a adunărilor publice organizată la nivelul PMB a apreciat că, în forma de organizare propusă, protestul ar bloca Bucureştiul. AGERPRES