Ce spune culoarea ușii casei tale despre tine

Ce spune culoarea ușii casei tale despre tine. Alegerea unei culori de vopsea pentru a zugrăvi casa sau alte decorațiuni este o alegere personală. Experții spun că, de exemplu, culoarea ușii casei poate spune ceva despre personalitatea celui care locuiește acolo. Brokerul imobiliar Jodi Avery îi îndeamnă pe proprietarii caselor să renunțe la nuanțele mohorâte de maro și să aleagă culori precum roșu, albastru sau alte nuanțe vii.

Culoarea vopselei se poate schimba întotdeauna și de obicei se schimbă de-a lungul anilor. În loc să ne întrebăm ce este în tendințe, de ce să nu alegem o culoare specială pentru ușa casei, care poate să însemne ceva? Iată ce ar putea spune diferitele nuanțe ale ușilor casei despre tine, potrivit agenților imobiliari consultați de Thekitchn.

Roșu

„În trecut, ușile roșii simbolizau puterea, curajul și încrederea”, spune Bailey Moran, un agent imobiliar la Austin TX Realty.

„În Grecia antică ușile roșii erau un simbol al ospitalității. Spiritele rele erau alungate de ușile roșii. De asemenea, simbolizează norocul și bogăția”, conform lui Denis Smykalov, broker la Wolsen Real Estate.

Violet

Din punct de vedere istoric, o ușă violet indica faptul că în acea casă locuiește o vrăjitoare. Rinal Patel, fondatorul Webuyphillyhome, spune că violetul înseamnă că cel care locuiește acolo este „îndrăzneț, cu opinii ferme, este încrezător și nu se teme să-și manifeste anumite extravaganțe.

Verde

Potrivit lui Patel, persoana care locuiește într-o casă cu o ușă verde este pașnică, foarte cooperantă și iubește natura. Dar există și alt aspect.

„În trecut, se credea că ușile de la intrare vopsite în verde sunt aducătoare de fertilitate, noroc și bogăție”, spune Moran.

„Ușile verzi au fost considerate, în unele civilizații, ca un semn al norocului, protejând împotriva spiritelor rele și fiind aducătoare de noroc”, explică el.

Negru

Potrivit lui Gagan Saini, director de achiziții la JiT Home Buyers, o ușă neagră înseamnă că oamenii care locuiesc în acea casă sunt persoane sofisticate. De asemenea, oamenii care locuiesc acolo sunt mai stilați. Smykalov spune că o ușă neagră semnifică adesea și putere și prosperitate.

Alb

Albul poate simboliza curățenie sau simplitate. Și exact asta a însemnat în istorie, spune Patel. O ușă albă la intrarea în casă sugerează că acea locuință este impecabilă.

Galben

Dacă ești o persoană energică, vopsește-ți ușa în galben. Saini spune că această culoare „emană energie”, așa că persoana din interior trebuie să fie și ea energică.

Albastru

„Albastrul a fost mereu asociat cu calmul, relaxarea și pacea”, spune Moran.

„Ușile albastre au reprezentat, din punct de vedere istoric, siguranța, pacea și credința. Se credea că cei care aveau uși albastre erau binecuvântați”, adaugă el.

Este important să ne amintim, totuși, că toate aceste culori și semnificațiile lor se pot schimba în funcție de locul în care vă aflați în lume și de momentul apariției legendelor.

„Înainte de apariția companiilor care comercializează vopsea, culorile erau departe de a fi standardizate și se foloseau materiale locale”, spune Kelsey Mullen de la Providence Preservation Society.

„Culoarea solului unei anumite regiuni a influențat culorile comune ale vopselei folosite la case și alte clădiri.”