Scandalul cu pacienţii relocaţi de la Spitalul Foişor pare că a detonat un adevărat scandal în coaliţia de guvernare PNL USR-PLUS. Şi şeful DSU, Raed Arafat este considerat a fi unul dintre responsabili.

Rareş Bogdan, un nou atac la adresa lui Raed Arafat

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan lansează un nou atac la adresa lui Raed Arafat. După ce zilele trecute a spus că şeful DSU nu este de neînlocuit, acum fostul jurnalist îi dă sfaturi, dar lansează şi acuzaţii voalate la adresa acestuia.

Raed Arafat, că ar trebui să exerseze puțin empatia, iar aducerea acestuia la o ședință anterioară a PNL a fost o „greșeală”, spune Rareş Bogdan.

„Domnul Raed Arafat ar trebui să înțeleagă. E ușor tensionat, e ușor obosit și n-ar fi rău să exerseze empatia. Aducerea lui Raed Arafat la PNL a fost o greșeală”, a spus Rareș Bogdan, la o conferinţă de presă.

Scandal între PNL şi USR-PLUS?

Rareş Bogdan a vorbit şi despre tensiunile dintre PNL şi USR-PLUS. acesta dezvăluie că nu există nici pe departe probleme atât de grave precum le prezintă presa și că USR și PNL au o relație bună.

“Cel care cere înlocuirea echipei este premierul, care se bucură de sprijinul colegilor și al președintelui. Haideți să facem o analiză, ce pot să vă spun este că situația nu este atât de gravă pe cât pare. Vom sta de vorbă, nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanț de vinovății”, a declarat Rareș Bogdan.

Totuşi, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan așteaptă explicații de la cei care trebuiau să gestioneze situația de vineri. El a spus că și-a anulat plecarea la Bruxelles pentru a participa la BEx și la ședința coaliției.

„Vom afla astăzi de la managerul Stoica , de la ministrul Voiculescu, de la dna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, că nu e treaba dânsei să dea declarații.

Etreaba liderilor politici și a purtătorilor de cuvânt, de la dl Arafat, care are experiență de 17 ani în administrarea medicinei de urgență și IGSU și putea să prevadă situația care a apărut la Foișor, de la Nicușor Dan, care trebuie să știm ce a corespondat cu managerul Stoica, începând de pe 2 aprilie, de la dl Stoica, care este un excepțional medic, dar să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat și este managerul unui spital public.

Vom vedea ce s-a întâmplat. De asta mi-am amânat plecarea la Bruxelles pentru a participa atât la BEX, cât și la ședința coaliției”, a spus Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan, avertisment pentru Vlad Voiculescu

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, îi atrage însă atenția lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Nimeni din conducerea României nu a „câștigat” un război cu presa de când avem democrație în țară.

Europarlamentarul spune, în calitate și de fost jurnalist, că ziariștii nu au ceva cu un politician, ci doar verifică subiectele fierbinți, cum ar fi cele din sănătate în aceste zile.

„În istoria celor 31 de ani cine a intrat în conflict cu presa a pierdut. Cred că această abordare că jurnaliștii au ceva cu un politician ar trebui să fie uitată. Nu se întâmplă asta. Nu există. Probabil că toți ochii sunt pe Ministerul de Interne sau pe cel al Sănătății.

Dar cum Lucian Bode reușește, nu văd de ce cineva se consideră că este nedreptățit sau că toate atacurile sunt îndreptate împotriva sa”, a spus Rareș Bogdan, la o conferință de presă.