Oamenii mănâncă varză murată de secole, iar de-a lungul timpului s-a observat că este foarte sănătoasă. Puțini știu că, odată cu procesul de fermentație, aceasta își mărește valorile nutritive, ceea ce o face un aliment cu totul deosebit. Medicii încă studiază proprietățile acestei legume și încă descoperă beneficii pe care lumea nu știa că le are. De exemplu, recent, s-a descoperit că este, de asemenea, indicată dacă dorești să slăbești.

Procesul de fermentație constă în descompunerea zaharurilor din alimente cu ajutorul bacteriilor și al drojdiei în dioxid de carbon și etanol sau în acid lactic. Potrivit She Finds, acesta este ideal pentru a reține nutrienții sănătoși din alimente, ceea ce face varza murată un aliment extrem de benefic și hrănitor pentru corp, în mod deosebit pentru intestine.

Îmbunătățește activitatea tractului intestinal

Consumul de varză murată îmbunătățește activitatea tractului gastrointestinal, astfel normalizând digestia. Aceasta conține vitamina B6, care contribuie la descompunerea proteinelor, motiv pentru care se recomandă să se mănânce alături de preparate făcute din carne.

Scade Colesterolul

Varza murată scade de asemenea nivelul colesterolului din sânge, îmbunătățind activitatea sistemului cardiovascular. Acest lucru este posibil datorită vitaminei U, care ajută la combaterea depresiei de iarnă, reface sistemul nervos și mărește nivelul de rezistență la stres.

Este un leac ideal pentru răceală

Fiind bogată în vitaminele A, B, C, K, U, dar de asemenea în potasiu, zinc, fier și alte macro și microelemente, varza murată este leacul ideal împotriva răcelilor. Un alt beneficiu al acestui aliment minunat este faptul că este săracă în calorii. 100 de grame de varză murată conțin aproximativ 19 calorii, ceea ce o face un aliment numai bun pentru cei care vor să piardă în greutate.

Este benefică pentru persoanele bolnave de diabet

Ceea ce foarte multă lume nu știe este că varza murată are efecte benefice și pentru persoanele care suferă de diabet. Aceasta conține și acid tartric, care previne formarea depozitelor de grăsime. Are o cantitate mare de glucoză și puțini carbohidrați, ceea ce o face un aliment ideal pentru diabetici. Este de asemenea un bun detoxifiant, îmbogățește celulele cu nutrienți și le regenerează, favorizând astfel întinerirea organismului.