Ghimbirul este folosit în nenumărate rețete, însă puține persoane știu că nu doar gustul îl recomandă, ci și proprietățile nutritive. De exemplu, dacă mănânci zilnic ghimbir timp de un an întreg, rezultatele sunt uimitoare. Motiv pentru care ți-am pregătit o listă cu toate beneficiile pe care ghimbirul le are asupra organismului uman.

Secretul sănătății: ghimbir în fiecare zi

Substanțele chimice care se găsesc în compoziția ghimbirului au o mulțime de efecte pozitive asupra anumitor afecțiuni cu care oamenii se confruntă frecvent. Consumul de ghimbir ameliorează diverse probleme de sănătate, de la simplele migrene până la bolile cardiovasculare.

Ghimbirul reduce colesterolul și scade riscul bolilor cardiovasculare

Specialiștii medicali au demonstrat că două grame de pudră de ghimbir zilnic scad glicemia, iar rezultatele sunt vizibile după doar trei luni de consum. De asemenea, în doar 45 de zile de consum, această pudră de ghimbir reduce colesterolul.

Îmbunătătește funcționarea creierului

În plus, s-a constatat că această legumă are efecte benefice și asupra organelor vitale. De exemplu, antioxidanții din ghimbir ameliorează declinul cognitiv, inclusiv declinul provocat de Alzheimer.

Ameliorarea problemelor digestive

Ghimbirul stimulează producția de salivă și calmează tulburările digestive. Este recomandat să consumăm un gram de pudră de ghimbir, zilnic, înainte de a mânca deoarece ajută la reducerea indigestiilor cu până la 15%.

Ghimbirul reduce grețurile

Ghimbirul este recomandat femeilor însărcinate deoarece ajută la ameliorarea grețurilor provocate de sarcină. Un gram, un gram și jumătate de ghimbir sunt suficiente pentru a reduce grețurile.

Ghimbirul reduce inflamațiile

Această legumă tratează diverse dureri, de la durerile musculare până la crampele menstruale. Ghimbirul poate fi consumat cu încredere chiar și de persoanele vârstnice deoarece este folositor și în tratarea durerilor cauzate de artrită.

Cum păstrăm ghimbirul proaspăt

Acum că ai aflat care sunt proprietățile miraculoase ale acestei plante erbacee, este necesar să știi cum poți păstra această legumă proaspătă timp îndelungat.

Ghimbirul nu rezistă la temperaturi scăzute, așa că evită să-l pui în frigider. Ideal este să îl pui în locurile semiîntunecate din bucătărie, adică în zonele din casă în care razele soarelui nu persistă întreaga zi.