Acest an este pe sfârșite, ceea ce înseamnă un singur lucru: petrecerea de Revelion se aproprie. Însă, până la noaptea cea mare, trebuie să trecem peste restul sărbătorilor de iarnă, care ne aduc în farfurie diverse preparate tradiționale gustoase, dar periculoase pentru silueta în formă de clepsidră sau pentru abdomenul plat.

Dacă nu vrei ca mesele de Ziua Națională, Moș Nicolae și Crăciun să te facă să nu mai intri în noul costum, cumpărat special pentru Anul Nou, atunci ai grijă să mănânci anumite legume, care te vor ajuta să arăți minunat și să te simți super în noaptea de 31 decembrie. Dacă nu știi ce legume să cumperi, atunci citește lista următoare.

5 legume minune: ieftine și gustoase

Din fericire, legumele minune să găsesc în orice magazin din țară, au un preț mic și se pot include în diverse rețete simple și complexe. În plus, sunt vegetale cu care suntem obișnuiți, așa că nu trebuie să îți faci griji că s-ar putea să ai vreo reacție alergică din cauza unei plante exotice.

Ceapa: este o legumă plină de antioxidanţi, recomandat este să o consumăm crudă. Deși mirosul dispare în câteva ore, nimic nu este mai gustos decât o ceapă proaspătă în salata de castraveți cu roșii sau lângă o mâncare grasă sau chiar pe un platou cu preparate tradiționale din carne de porc.

Porumbul: indiferent dacă este cocean sau boabe în conserve, porumbul este mereu bun. Porumbul este gustos, simplu și rapid de gătit, sățios în zilele de post și are o vitamină aparte, care ne protejează de o gravă afecțiune. Luteina este compusul chimic care se găsește în porumb și care combate orbirea la adulţii cu vârstă înaintată.

Mazărea: delicioasă, dulce și perfectă pentru orice mâncăruri care conțin care de porc, atât de consumată în luna decembrie. În plus, mazărea reduce riscul apariției cancerului la stomac.

Ardeiul gras roşu: conţine o mulțime de vitamina C, ideală pentru sezonul rece, când virozele apar peste tot din cauza zilelor friguroase. În plus, picmentul roșu din ardeiul gras îți va face tenul să arate strălucitor în noaptea de Revelion.

Sfecla roşie: curdă, fiartă sau coaptă, această legumă protejează ochii, pe care îi expunem constant în fața telefoanelor și calculatoarelor din 2020 în prezent. Astfel că, sfecla roșie te încântă cu gustul ei dulce, dar te și ajută să nu ai probleme cu vederea.