Unele cercetări au arătat că, în general, alimentele galbene pot îmbunătăți starea de spirit, iar ananasul are ceva special.

Deși acest fruct dulce și fibros este disponibil pe tot parcursul anului, ananasul este cel mai suculent și mai aromat în timpul sezonului de vârf, între martie și iulie.

Medicul spune că, după ce a mâncat ananas timp de o săptămână, a descoperit că acest fruct tropical este mult mai benefic decât se credea. De la ameliorarea digestiei la ameliorarea inflamației și chiar accelerarea pierderii în greutate, beneficiile ananasului merg dincolo de gustul său dulce și aromat, scrie The Healthy.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ananas în fiecare zi. Pe parcursul celor șapte zile, medicul a găsit modalități creative de a integra ananasul în mesele sale: amestecat în smoothie-uri, adăugat în mâncăruri și chiar preparat la grătar pentru a-i scoate în evidență dulceața naturală.

Ananasul este foarte bogat în nutrienți

Ananasul este un aliment foarte bogat în nutrienți și multe dintre beneficiile sale provin dintr-un compus cheie: bromelaina. Bromelaina este o enzimă naturală, ceea ce înseamnă că ajută la accelerarea reacțiilor chimice din organism, cum ar fi descompunerea alimentelor în timpul digestiei. În ananas, bromelaina a fost asociată cu reducerea inflamației, îmbunătățirea digestiei și chiar repararea țesuturilor.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ananas în fiecare zi

Să începem cu profilul nutrițional impresionant al ananasului. Nutriționistul John Zumpano spune că doar 100 de grame (aproximativ ¾ cană) de ananas proaspăt oferă o cantitate mare de nutrienți:

  • Calorii: 60
  • Grăsimi: 0,21 grame
  • Proteine: 0,46 grame
  • Carbohidrați: 14,1 grame
  • Fibre: 2 grame
  • Calciu: 12 miligrame
  • Magneziu: 13,4 miligrame
  • Potasiu: 137 miligrame
  • Vitamina C: 58,6 miligrame

Ananasul se remarcă în special prin conținutul de vitamina C, oferind aproape o treime din doza zilnică recomandată într-o singură porție. Această vitamină bogată în antioxidanți susține sistemul imunitar, promovează producția de colagen și ajută la protejarea celulelor de daune.

Ananasul acoperă peste 100% din necesarul zilnic de mangan

Ananasul acoperă peste 100% din necesarul zilnic de mangan, un mineral esențial pentru dezvoltarea oaselor, metabolism și apărarea antioxidantă.

De asemenea, veți primi aproximativ 6% din fibrele zilnice (americanii au nevoie de aproximativ 30 de grame pe zi), împreună cu un amestec sănătos de vitamine B – inclusiv tiamină, niacină, vitamina B6 și folat – și minerale importante precum cuprul, potasiul și magneziul, care contribuie la producerea de energie, sănătatea nervilor și funcția musculară.

Alte beneficii ale consumului de ananas

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ananas în fiecare zi. Pe lângă nutrienți, ananasul are o serie de beneficii pentru sănătate. Datorită amestecului său unic de antioxidanți, vitamine, minerale și a puternicei enzime bromelaină, ananasul:

  • Sprijină vindecarea țesuturilor și a pielii
  • Ajută digestia
  • Contribuie la gestionarea sănătoasă a greutății
  • Ajută la recuperarea musculară post-antrenament
  • Stimulează funcția imunitară
  • Sprijină sănătatea inimii

Cât zahăr conține un ananas

Comparativ cu alte fructe, ananasul are un conținut scăzut de zahăr, spune Zumpano. De fapt, 100 de grame de ananas conțin 11,4 grame de zahăr. Pentru comparație, aceeași cantitate de banană are 15,8 grame, iar un măr conține 12,4 g.

Asta face ca ananasul să fie o alegere mai bună, mai ales atunci când este consumat în porții inteligente.

Ananasul ajută la fertilitate?

Poate ați auzit de legătura dintre ananas și fertilitate, în special în discuțiile despre fertilizarea in vitro (FIV). Teoria spune că miezul de ananas, după transferul de embrioni, ar putea crește șansele de implantare datorită bromelainei, enzima antiinflamatoare despre care se crede că susține fluxul sanguin și reduce inflamația.

Cum să mănânci ananas

Consumați ananas proaspăt sau congelat. Evitați sau limitați ananasul din conservă pentru a evita zaharurile, caloriile și carbohidrații adăugați.

Dacă nu aveți ananas proaspăt sau congelat, optați pentru ananas din conservă ambalat în suc propriu – nu sirop.