Ludovic Orban a anunțat, la Digi 24, că PNL e pregătit în orice moment să îşi asume guvernarea. El a spus clar și răspicat că preferă ca acest lucru să se producă după alegeri anticipate.

„Alegeri anticipate şi punem în loc un parlament legitim care să permită o majoritate pro democratică”, a comentat Orban.

El a contrazis teoria potrivit căreia pentru a fi alegeri anticipate nu pot fi organizate înainte de cele locale de anul viitor.

„Nu e adevărat. Există o procedură constituţională care permite preşedintelui României să dizolve Parlamentul. Cum cine guvernează ţara? Guvernul care există la căderea moţiunii de cenzură”, a arătat liderul liberal

El a explicat că premier va fi candidatul partidului care va câştiga alegerile.

„După moţiunea de cenzură noi vom încerca să provocăm alegeri anticipate, indiferent cu un guvern tranzitoriu. Fie fără, dacă nu se poate ajunge la acest acord politic. Pentru alegeri anticipate e nevoie ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament. Cu actuala structură a Parlamentului e extrem de dificil să creezi o majoritate parlamentară care să susţină un guvern decent”, a comentat liderul PNL.