Specialiştii recomandă verificarea, curăţarea anuală a aparatelor de aer condiţionat şi setarea unei temperaturi cu cel mult 10° Celsius sub cea din exterior, pentru pentru a ne proteja sănătatea pe timpul verii.

Daikin recomandă ca procesul de întreţinere şi verificare a unităţilor de aer condiţionat din portofoliul său să se efectueze anual, pentru a asigura o durată lungă de viaţă, o funcţionare fără probleme şi o calitate optimă a aerului furnizat. Deşi folosirea unui aparat de aer condiţionat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenţei unui virus, un aparat de aer condiţionat utilizat sau întreţinut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii.

Pe lângă întreţinerea periodică, care presupune curăţirea componentelor interne ale aparatului de aer condiţionat şi preîntâmpină dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitată setarea aparatului de aer condiţionat la temperaturi prea joase, spun specialiştii Daikin România.

Conform standardelor internaţionale, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură cu peste 6 °C sub temperatura de la exterior.

Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas şi gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli. În zilele caniculare, se acceptă mărirea diferenţei, dar nu peste 10 °C, pentru a evita efectul de şoc termic cauzat de diferenţele mari de temperatură atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald şi invers.

Daikin Europe N.V. este un producător european important de aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi echipamente de refrigerare, cu aproximativ 5.500 de angajaţi în întreaga Europă şi 10 fabrici de producţie majore cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Turcia şi Marea Britanie.AGERPRES


Te-ar putea interesa și: