Ministerul Afacerilor Interne nu a solicitat buget suplimentar

În primul rând, Ministerul Afacerilor Interne nu a solicitat un buget suplimentar, spune acesta. Instituția a cerut o majorare a limitei din bugetul deja alocat ministerului. Mai exact, Ministerul Finanțelor Publice a alocat o limită de buget pentru luna ianuarie. Aceasta nu a ținut cont de numărul pensionărilor înregistrate la finalul lunii decembrie a anului trecut.

Având în vedere această situație, Ministerul Afacerilor Interne pentru a îndeplini obligațiile legale privind asistența socială, inclusiv pensiile. Georgian Drăgan a reiterat însă că din cadrul bugetului deja alocat Ministerului Afacerilor Interne.

Cât despre delegările și detașările personalului din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne la alte instituții, chestorul a precizat că, în prezent, aproximativ 500 de cadre se află în această situație de detașare sau delegare.

MAI se confruntă cu un deficit de personal

Având în vedere deficitul de personal înregistrat în instituție la finalul anului trecut, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a subliniat într-o ședință de Guvern că există o capacitate limitată de a da curs solicitărilor de detașare și delegare a personalului către alte instituții, a mai spus Georgian Drăgan. Astfel, ministerul va acorda personal doar către Justiție, în conformitate cu prevederile constituționale, și anumitor categorii de posturi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din punct de vedere funcțional.

De asemenea, detașările și delegările în curs, referitoare la cele aproximativ 500 de cadre menționate anterior, vor fi analizate la finalul perioadei și la finalul mandatului, pentru fiecare caz în parte. Astfel, se va decide dacă se vor prelungi aceste mandate sau dacă colegii aflați în această situație vor reveni la funcțiile de bază din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a conchis Georgian Drăgan.

Cătălin Drulă a acuzat că s-a cerut deja suplimentarea bugetului

Aceste informații vin după afirmațiile liderului USR Cătălin Drulă. Acesta a acuzat că s-a cerut deja suplimentarea bugetului. Acesta a scris pe Facebook că ”în Guvernul PSD-PNL, specialii au mereu prioritate”. Pensiile speciale au crescut de la 1 ianuarie 2024. Prin urmare, MAI ar fi cerut 27 de milioane de lei.

”Cătălin Predoiu, ministrul PNL de Interne, şi-a dat seama că nu îi sunt de ajuns 633,8 milioane de lei, bani solicitaţi pentru plata pensiilor speciale din sistemul militar. Aşa că a mai cerut 27 de milioane de lei, pentru că aceste pensii speciale au crescut de la 1 ianuarie 2024. Aşa ajungem să plătim, doar în luna ianuarie, 660,8 milioane de lei pentru privilegiile unora”, a postat el pe rețeaua de socializare.