Vestea zilei pentru milioane de români. Firea a confirmat că pensionarii vor avea bani de sărbători. Ea a arătat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că și salariile și alocațiile de stat pentru copii vor fi plătite integral și la timp.

„Ne indeplinim promisiunile facute! Pensiile, salariile si alocatiile de stat pentru copii vor fi platite integral si la timp. Se apropie Sarbatorile de iarna si orice familie are nevoie de bani pentru pregatiri”, a anunțat Gabriela Firea.

Ea a explicat că au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru asigurarea acestor plati, prin rectificarea bugetara aprobata azi de guvern.

Ce bani se dau de la buget

Gabriela Firea a mai arătat că, de asemenea, au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie și gaze naturale. În plus, s-au dat peste 251,6 milioane lei pentru plățile pentru consumatorii vulnerabili.

„Guvernul a aprobat si majorarea cu peste 1,5 miliarde lei a bugetului asigurarilor sociale de stat pentru capitolul asistenta sociala. Sunt asigurate astfel sumele necesare pentru plata alocatiilor de stat – peste 572 milioane lei, a indemnizatiilor pentru cresterea copilului – peste 86 milioane lei, a sumelor pentru persoanele cu dizabilitati – peste 314 milioane lei”, a punctat noul ministru al Familei.

De altfel, asigurări pe tema pensiilor au venit și din partea ministrului Muncii, Marius Budăi. Acesta a spus, în urmă cu două zile, că românii vor beneficia de pensii și salarii mai mari începând cu prima lună a noului an. Acesta a explicat că Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor (MF) se află printre cabinetele cărora la va fi înmânată cea mai mare sumă de bani la a doua rectificare bugetară din acest an.

Anunțul lui Marius Budăi către toți românii

Marius Budăi recomandă adulților din țară să nu își încarce perioada sărbătorilor cu îngrijorări pentru veniturile lunare. Acesta garantează că „vom încerca să creăm un scut în faţa valului de scumpiri” pentru anul următor.

„Aseară a fost lansată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe rectificarea bugetară. În mod informal, pentru că încă nu s-a dat votul şi nu s-a depus jurământul, am luat legătura cu colegii mei din Ministerul Muncii şi din ceea ce am discutat, tot ceea ce s-a postat este suficient să încheiem luna decembrie fără nicio sincopă.

Vreau să-i liniştesc pe parinţii şi bunicii noștri, pe părinţii care au copii. Ceea ce trebuia să se întâmple în luna decembrie se va întâmpla, iar ceea ce s-a spus şi s-a scris în programul de guvernare îl vom regasi în viitorul buget al anului 2022. În maximum 120 de zile vom anunţa un calendar de implementare a legii de salarizare şi a legii pensiilor. În acel moment vom face public şi acele majorări”, a spus Marius Budăi.