Marius Budăi garantează cetățenilor din România că vor beneficia de pensii și salarii mai mari începând cu prima lună a noului an. Acesta a explicat că Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor (MF) se află printre cabinetele cărora la va fi înmânată cea mai mare sumă de bani la a doua rectificare bugetară din acest an.

Cu cât cresc pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2022

Marius Bubăi recomandă adulților din țară să nu își încarce perioada sărbătorilor cu îngrijorări pentru veniturile lunare. Acesta garantează că „vom încerca să creăm un scut în faţa valului de scumpiri” pentru anul următor.

„Aseară a fost lansată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe rectificarea bugetară. În mod informal, pentru că încă nu s-a dat votul şi nu s-a depus jurământul, am luat legătura cu colegii mei din Ministerul Muncii şi din ceea ce am discutat, tot ceea ce s-a postat este suficient să încheiem luna decembrie fără nicio sincopă.

Vreau să-i liniştesc pe parinţii şi bunicii noștri, pe părinţii care au copii. Ceea ce trebuia să se întâmple în luna decembrie se va întâmpla, iar ceea ce s-a spus şi s-a scris în programul de guvernare îl vom regasi în viitorul buget al anului 2022.

În maximum 120 de zile vom anunţa un calendar de implementare a legii de salarizare şi a legii pensiilor. În acel moment vom face public şi acele majorări.

PSD a intrat in negocierile pentru formarea actualei coaliții cu o linie roşie, adică să nu trecem şi să nu coborâm mult sub acest pachet social pe care noi l-am propus. Să nu credem că este o majorare care ii va îmbogăţi peste noapte pe părinţii şi bunicii noştri, doar vom încerca să creăm un scut în faţa valului de scumpiri. Ne dorim ca în maxim 120 de zile să anunţăm noul calendar de majorări”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Marius Budăi a explicat că, potrivit programului de guvernare, punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei. De asemenea, indemnizaţia minimă socială ar urma să urce de la 800 lei la 1.000 lei. Anunțul a fost făcut la audierile în comisiile de specialitate din Parlament.

Alocațiile copiilor cresc

Ba mai mult, acesta a adăugat că și alocațiile minorilor vor suferi modificări în 2022. Potrivit spuselor sale, alocațiile copiilor sub 2 ani vor crește de la 1 ianuarie la 600 de lei, iar restul la 243 de lei.

În plus, salariul minim pe economie ar urma să fie majorat de la 1 ianuarie 2022, valoarea acestuia ar putea ajunge la 2.550 de lei.