Cireșele pot fi mâncate în orice moment al zilei. Cu toate acestea, unii oameni consideră că, dacă dau iama în bolul cu cireșe noaptea târziu ar putea avea probleme de sănătate. Și asta pentru că cireșele conțin zahăr.

Deși fructele conțin mult zahăr, cireșele au și fibre care nu vor afecta digestia. De fapt, consumul de cireșe înainte de culcare poate ajuta la un somn mai bun, scrie Healthdigest.

Potrivit Clinicii Cleveland, cireșele ajută la creșterea cantității de melatonină din organism. Melatonina este un hormon care ajută la reglarea somnului.

Ne ajută să dormim mai bine

Prin urmare, consumul de cireșe înainte de culcare poate ajuta la un somn mai bun. Cireșele conțin și triptofan, un aminoacid care ajută la producerea serotoninei și melatoninei. „Deoarece cireșele au enzime diferite, ele păstrează triptofanul în organism mai mult timp”, a spus dieteticianul Beth Czerwony.

„Nu numai că ne ajută să adormim mai devreme, ci și să dormim mai mult timp”. Cireșele pot, de asemenea, să reducă inflamația, ajutându-ne să fim mai relaxați în timpul somnului.

Beneficiile cireșelor

Cireșele nu sunt doar delicioase, dar oferă și o varietate de beneficii pentru sănătate. Cireșele sunt pline de vitamine și minerale, inclusiv potasiu, magneziu, acid folic și vitaminele A, C și E. De asemenea, conțin antocianine, antioxidanți puternici care pot proteja celulele împotriva daunelor. Cireșele sunt bogate în antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și boala Alzheimer.

Cireșele sunt bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la o digestie mai bună și pot reduce riscul de boli de inimă și alte afecțiuni cronice. De asemenea, fructele conțin multă apă, așa că un consum regulat de cireșe menține organismul mai hidratat. Cireșele pot fi consumate simple sau pot fi adăugate în iaurt, cereale, fulgi de ovăz sau smoothie-uri.

Datorită polifenolor, puternici antiinflamatori și antioxidanți, sucul de cireșe s-a dovedit a fi benefic pentru reducerea inflamației cauzate de exerciții intense, ajutând la ameliorarea/prevenirea durerilor musculare.

Sucul de cireșe luptă împotriva inflamației și a stresului oxidativ

Datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante, cireșele pot ajuta la protejarea împotriva bolilor cardiovasculare. Un studiu din 2019 din revista Nutrients a constatat că participanții cărora li s-au administrat 480 de ml de suc de cireșe zilnic, timp de 12 săptămâni, au observat o activitate de reparare crescută a plasmei în comparație cu un grup de control.

Descoperirile studiului sugerează, de asemenea, că sucul de cireșe ajută la scăderea tensiunii arteriale sistolice și a colesterolului.