În mod normal, în urma admiterii de către CCR a conflictului existent între Parlament și ÎCCJ, pe tema alcătuirii completurilor de 3 judecători, vor fi rejudecate doar dosarele înregistrate pe rolul ÎCCJ și soluționate în primă instanță până la 23 ianuarie 2019.

Liviu Dragnea, fiind condamnat definitiv, nu ar trebui să beneficieze de decizia CCR. Însă cu o teorie explozivă vine jurnalistul Radu Banciu care susține că toate variantele rămân deschise și asta pentru că motivarea CCR va fi una ambiguă care va lăsa loc de interpretări:

”Confuzie mare pe scena politică și în studiourile de televiziune. Nu știm! – ăsta e răspunsul. I-ați văzut și pe invitații de mai devreme dezbătând timp de două ore dacă iese sau nu iese Liviu Dragnea din pușcărie. S-ar părea că nu va ieși sau nu va ieși într-o primă fază, pentru că vom aștepta mult și bine motivarea. Intersant este că Dragnea așteaptă două motivări: aia pentru care e deja în pușcărie și aia pentru care s-ar putea să iasă. Ați văzut că nimeni nu e convins cum stau lucrurile până la capăt. Asta înseamnă birocrația în justiție! Nu vom rezolva niciodată nimic. Sunt discuții sterile de 30 de ani. Nimic nu se va schimba, indiferent dacă iese unu sau intră altu la pușcărie. Am ajuns într-un asemenea hal de birocrație, încât nimeni nu mai înțelege nimic. Dacă primești o invitație într-un plic – de la Fisc, ANAF, nu contează – , tu nu vei înțelege dacă ai de dat bani sau de primit. Asta înseamnă birocrația absolută! Orice hârtie primești de oriunde. Așa și acum. Sunt întrebate tot felul de somități în domeniu și fiecare e cu părerea lui. Ideea generală e că nu e ceva serios. Când va veni motivarea, nimeni nu va înțelege ce scrie acolo”, a afirmat Radu Banciu, la B1 Tv.