Alexandru Oprea se afla la conducerea RCS & RDS din anul 1997. El a adus o contribuţie semnificativă în poziţionarea companiei ca un jucator puternic pe piaţa de telecomunicaţii din România, dar şi un important trust media format din noua televiziuni. Alexandru Oprea nu apărea în presă şi nu dădea interviuri, având o activitate discretă, la fel ca Zoltan Teszari, omul care controlează din umbră compania.

"Sunt onorat că am putut să particip la dezvoltarea şi consolidarea unei companii pe care o consider exemplară pentru mediul privat din România. Îmi doresc ca şi pe viitor, oricând voi auzi de RCS & RDS şi de trustul Digi, să fiu mândru că am făcut parte din acest proiect remarcabil," a declarat Alexandru Oprea.

Oprea, al cărui mandat expira pe 27 mai, avea la  RCS&RDS o remuneraţie lunară de 20.000 de lei (4.500 euro), sumă care a rămas la acelaşi nivel cu cea din 2011.

Din echipa de conducere a RCS&RDS mai fac parte Marius Vărzaru, director financiar, Valentin Popoviciu, director de dezvoltare şi Emil Grecu, director tehnic. Din Consiliul de administraţie al RCS&RDS fac parte Serghei Bulgac, Ioan Bendei, Bogdan Ciobotaru şi Mihai Dinei.

RCS&RDS estima pentru 2013 afaceri de 630 milioane euro şi un profit operaţional de peste 260 milioane euro. Zoltan Teszari deţine 43% din titlurile RCS&RDS, alţi acţionari fiind fondul Quadrant (SUA) cu peste 20% şi EPIC (Austria) – cu aproximativ 6%.